Slepičí polévka se šunkovou sedlinou

Hodnocení:

Moje:

60 minut
5
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      ks slepice
    • 30
      g mrkev
    • 30
      g celer
    • 20
      g petržel
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks pepř mletý
    • 2
      ks nové koření
    • pažitka
    • sůl
  • Sedlina
    • 1
      ks vejce
    • 100
      ml mléko
    • 40
      g šunka
    • olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou slepici vložíme do studené osolené vody, přidáme pepř, nové koření a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme, až slepice změkne. Asi čtvrt hodiny před dokončením přidáme zeleninu, cibuli a dovaříme. Měkkou slepici vyjmeme, polévku procedíme, část masa obereme z kostí a pokrájíme na kostičky. Sedlinu pokrájíme rovněž na kostičky a společně s masem, pokrájenou pažitkou vložíme do polévkové mísy. Zalijeme horkou polévkou a podáváme.
2
Příprava sedliny: vejce rozšleháme s mlékem a solí. Nalijeme do vymaštěného kastrolku, přidáme drobně nakrájenou šunku. Vložíme do většího kastrolu s vrstvou vody do výše 2 cm a upečeme v troubě, až sedlina ztuhne.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • lenka
    lenka |

    31. 7. 2007 19:08

    Paní Kovářová,nechce vypadat hloupě,ale chápu to správně?Ten vymaštěný a naplněný kastrol postavím do většího hrnce a oba vložím do trouby a upeču?A na jakou teplotu a jak dlouho?