Slepice na chilli

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
6
porce
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks slepice
    • sůl
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička chilli
    • rostlinný olej
    • 1
      dl bílé víno
    • 900
      g hrášek
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 40
      g ementál
    • 1
      ks okurka
    • 1
      ks kapie (Na ozdobu)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařenou slepici vykostíme, maso nakrájíme na proužky. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme chilli a papriku. Přidáme maso a za stálého míchání ode dna prudce ze všech stran opečeme. Podlijeme trochou vína a na mírném plameni podusíme. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, protlak, kečup, podlijeme zbytkem vína a dusíme. Omáčku necháme nakonec zhoustnout, osolíme, přidáme drobně nasekaný česnek a zelený hrášek. Povaříme. Podáváme s opečenými brambory. Na talíři zdobíme vějířkem okurky, kouskem kapie a kopečkem strouhaného ementálu.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.