Autor:

Šlehačka z mléka

Snadné
Ingredience
Mléko 4 dl
Tuk
ztužený
200 g
Žloutek
Vanilkový cukr 1 balení
Máslo 90 g

Postup přípravy:

Všechny ingredience vložíme do hrnečku a přivedeme k varu. Těsně před varem odstavíme, dáme do mixéru a 3 min mixujeme. Ihned zchladíme a dáme na 24 hod. do lednice odpočinout. Pak vyšleháme jako klasickou šlehačku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Krémová houbová polévka s nočky Houbové recepty z chalupy Články z

Komentáře k receptu: Šlehačka z mléka

Komentáře

  1. Tereza J.   28.05.2008 | 13:58 | reagovat |

    Nie je, ten tuk sa musí do mlieka naspäť vrátiť, aby ho tam bolo dostatok na vyšľahanie.

  2. Jája   27.05.2008 | 20:30 | reagovat |

    Není ztužený tuk ze šlehačky moc cítit... myslím na chuť?

  3. Jana Wernischova   13.05.2008 | 7:55 | reagovat |

    Mám podobný recept, dává se tam ale jen samé máslo, 250 gr a vynechává se žloutek. Zato se pak při vyšlehávání šlehačky přidává jeden bílek. Není to také špatné. Výhoda je, že se to nemusí nechávat 24 hodin odstát, stačí řádně vychladit.

  4. Jana Remková   12.05.2008 | 17:57 | reagovat |

    hmmm,velice zajímavé!!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Vyzkoušeno před kamerou: Přírodní deodorant a opalovací gel pro problematickou pleť Vyzkoušeno před kamerou: Přírodní deodorant a opalovací gel pro problematickou pleť
Bratři vážili dohromady 372 kilo! Po čtyřech měsících jsou o 17 kilo lehčí  Bratři vážili dohromady 372 kilo! Po čtyřech měsících jsou o 17 kilo lehčí
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web