Šlehačka z mléka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      dl mléko
    • 200
      g tuk ztužený
    • 1
      žloutek
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 90
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny ingredience vložíme do hrnečku a přivedeme k varu. Těsně před varem odstavíme, dáme do mixéru a 3 min mixujeme. Ihned zchladíme a dáme na 24 hod. do lednice odpočinout. Pak vyšleháme jako klasickou šlehačku.

Komentáře k receptu

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    28. 5. 2008 13:58

    Nie je, ten tuk sa musí do mlieka naspäť vrátiť, aby ho tam bolo dostatok na vyšľahanie.

  • Jája
    Jája |

    27. 5. 2008 20:30

    Není ztužený tuk ze šlehačky moc cítit... myslím na chuť?

  • Jana Wernischova
    Jana Wernischova |

    13. 5. 2008 07:55

    Mám podobný recept, dává se tam ale jen samé máslo, 250 gr a vynechává se žloutek. Zato se pak při vyšlehávání šlehačky přidává jeden bílek. Není to také špatné. Výhoda je, že se to nemusí nechávat 24 hodin odstát, stačí řádně vychladit.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    12. 5. 2008 17:57

    hmmm,velice zajímavé!!