slavnostní paštika

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřové maso
    • 200
      g telecí játra
    • 50
      g uzený jazyk vařený
    • 500
      g husí játra
    • 100
      g slanina
    • 50
      g šunka
    • paštikové koření 1/2 lžíce
    • červené víno 0,5 dcl
    • 1
      ks žemle
    • 2
      ks vejce
    • sádlo
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové maso, telecí játra, polovinu husích jater a polovinu slaniny umeleme, přidáme žemli namočenou ve víně a znovu umeleme. Vmícháme vejce, koření a sůl. Druhou polovinu husích jater, šunku slaninu a vařený oloupaný jazyk nakrájíme na kostičky a promícháme je s umletou směsí. Paštikovou formu nebo sklenice vymažeme sádlem nebo vyložíme plátky slaniny, naplníme připravenou směsí, uzavřeme a vaříme ve vodní lázni nebo v páře 2 hodiny.
Zařazení: Chuťovky Ostatní

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.