Autor:

Slaný koláč se zakysanou smetanou

Střední
Na těsto
Máslo
(Nebo Hery)
100 g
Tvaroh
(Nízkotučný z vaničky)
100 g
Hladká mouka 200 g
Sůl
1/2 lžičky
 
Prášek do pečiva
1/2 lžičky
 
Náplň
Zakysaná smetana 1 ks
Sýr
Nahrubo
100 g
Pórek 1 ks
Anglická slanina 100 g
Olej 1 lžíce
Vejce 2 ks
Pepř mletý
(Bílý, ale může být i černý)
1 špetka
Forma
Kulatá koláčová
 
Pečící papír  
Strouhanka
Na poprášení
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzeniny

Uvedené suroviny na těsto smícháme dohromady, prohněteme a vzniklé těsto než připravíme náplň zabalíme do alobalu a uložíme do chladničky. Do hrnce nebo hlubší pánev dáme cca lžíci oleje, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, necháme roztopit, přidáme na kolečka nakrájený pórek a cca 5 minut (můžeme i kratší dobu) opékáme. Necháme vychladnout.

Mezitím si smícháme zakysanou smetanu s vejci, strouhaným sýrem a pepřem. Z těsta na jemně pomoučeném vále vyválíme placku velikosti koláčové formy. Do formy vyložené papírem vložíme placku, upravíme, vytvoříme okraje koláče (přečnívající zbytky odřízneme) a těsto vidličkou na všech místech propícháme. Posypeme struhankou, přidáme náplň z pórku a slaniny, zalijeme smetanovou směsí a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Pečeme cca 1/2 hodiny, až smetana i okraje koláče začínají hnědnout.

Vypadá to možná složitě, ale není, jde to rychle a je to moc dobré za tepla i za studena. Místo pórku a slaniny se dá požít cokoli - šunka, salám, klobáska, brokolice (předvařená) apod.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Panenka plněná gorgonzolou Vepřové hodování Články z

Komentáře k receptu: Slaný koláč se zakysanou smetanou

Komentáře

  1. zunicka   05.04.2006 | 12:29 | reagovat | závadný

    Dakujem za vyborny recept.Vcera som ho robila na veceru.Na cesto som dala slaninovo-porkovu zmes,na polku dala brokolicu a zaliala smotanovou zmesou. Bolo to vyborne!

  2. Marsí   04.04.2006 | 14:39 | reagovat | závadný

    Jak jsem už napsala: důležité je těsto a smetanová směs....to ostatní dle chuti: cibule, žampiony, zelenina...cokoli, co kdo má rád.

  3. Anonym   04.04.2006 | 13:36 | reagovat | závadný

    Znam to s cibili, je to vyborny kolac:-)

  4. markeet   04.04.2006 | 13:15 | reagovat | závadný

    mnam, vypada to bajecne. docela to pripomina anglicky quiche (v ceskem podani). urcite vyzkousim!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web