Slané tyčinky II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hladká mouka
    • 80
      g droždí
    • 0,3
      l mléko
    • 50
      g cukr
    • sůl
    • 400
      g lukana
  • Na posypání
    • sůl
    • kmín nebo mák

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek. Lukanu rozpustíme. Do mísy nasypeme mouku, sůl, nalijeme Lukanu a vykynutý kvásek a zpracujeme těsto, které necháme kynout. Rozdělíme na bochánky, které rozválíme na 0,5-0,7 cm silný plát, který posypeme hrubou solí a kmínem. Ještě trošku poválíme, ať sůl neopadává.
2
Krájíme radýlkem proužky asi 1 cm a točíme tyčinky. Dáme na plech, na pečící papír a necháme přikynout. Pečeme v v troubě při teplotě 150-170 °C do zlatava. Pozor při manipulaci - velmi křehké.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.