Autor:

Slané tyčinky II.

Střední
Ingredience
Hladká mouka 1 kg
Droždí 80 g
Mléko 1/3 l
Cukr 50 g
Sůl  
Lukana 400 g
Na posypání
Sůl  
Kmín
nebo mák
 

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek. Lukanu rozpustíme. Do mísy nasypeme mouku, sůl, nalijeme Lukanu a vykynutý kvásek a zpracujeme těsto, které necháme kynout. Rozdělíme na bochánky, které rozválíme na 0,5-0,7 cm silný plát, který posypeme hrubou solí a kmínem. Ještě trošku poválíme, ať sůl neopadává.

Krájíme radýlkem proužky asi 1 cm a točíme tyčinky. Dáme na plech, na pečící papír a necháme přikynout. Pečeme v v troubě při teplotě 150-170 °C do zlatava. Pozor při manipulaci - velmi křehké.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Slané tyčinky II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web