Sladký mrkvový chlebíček

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: SKSandy

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g mrkev
    • 150
      g mandle - loupané
    • 150
      g máslo + na vymazání formy
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • sůl špetka
    • 4
      ks vejce
    • 6
      lžíce pomerančová šťáva
    • 100
      g mák mletý
    • 100
      g polohrubá mouka + na vysypání formy
    • 2
      lžička prášek do pečiva
  • poleva
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce pomerančová šťáva
  • ozdoba
    • mandle plátky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou mrkev nastrouháme a šťávu trochu vymačkáme. Mandle nadrobno nasekáme a nasucho jemně opražíme (pozor, ať nezhořknou) - mám vyzkoušeno, že je možné i bez pražení a i jiné ořechy.
2
Změklé máslo vymícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a špetkou soli do pěny. Za stálého míchání přidáváme žloutky, pomeranč. šťávu, mrkev, mák a vychladlé mandle. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s prosátou moukou s kypřícím práškem vmícháme do pěny. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané chlebové formy a v předehřáté troubě na 175°C pečeme cca 60 minut (zkoušíme špejlí).
3
Mírně vychladlý chlebíček vyklopíme.
4
Moučkový cukr dohladka vymícháme s pomeranč. šťávou a vylijeme na vychladlý chlebíček. Povrch ozdobíme plátky mandlí a necháme ztuhnout.
5
//Recept mám z knihy Moučníky manželů Horeckých, nakladatelství Pali 2010.//
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.