Škvarkové placky II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hladká mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      ks vejce
    • 1
      kg škvarky
    • 2
      lžíce sádlo
    • 3
      sklenice mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze všech výše uvedených ingrediencí vypracujeme těsto. Těsto musí být husté jako na buchty. Uděláme menší bochánky, trochu je zplacatíme, asi jako kdyby jste dělali karbanátky, vezmeme nůž a uděláme na každé placičce mřížky.
2
Trochu je potřeme rozpuštěným sádlem. Dáváme do horké trouby, když jsou ze shora upečené, obrátíme je na druhou stranu a opětovně pomažeme trochou sádla.
Zařazení: Chuťovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    23. 3. 2016 09:21

    V receptu není sůl? Díky

  • Bára
    Bára |

    22. 11. 2015 20:13

    Musím říci, jako tady už nkdo napsal, jsou opravdu takové, jako dělávala i moje babička...A k tomu ještě tak jednoduché!!! :-P Doporučuji...a jdu opět na ně!

  • eleniska
    eleniska |

    21. 2. 2015 18:50

    je moc dobry.na poprve jsem to upekla a to mi je 11 let.

  • atridita
    atridita |

    13. 11. 2014 09:29

    děkuji moc výborné

  • atridita
    atridita |

    13. 11. 2014 09:27

    placky výborné děkuji moc 8-)

  • Jitka
    Jitka |

    3. 10. 2014 11:44

    Asi jsem někde udělala chybu, ale měla jsem je suché.... málo mléka? Sádlem jsem mazala před i po upečení a sůl je opravdu nutná.Příště snad budou lepší.

  • Mike
    Mike |

    18. 5. 2013 19:00

    Dlouho jsem měl na škvarkové placky chuť.. Dělávala je výtečně moje babička. V krámě lze těžko sehnat, tak jsem zabrousil na recepty, upekl podle tohoto receptu a jsou skoro jako od babičky :-P ;-)

  • Esetka
    Esetka |

    9. 4. 2013 16:34

    Holky Vaše komentáře jsou více než přesvědčivé. Jdu na ně!! 8-)

  • mishanecka
    mishanecka |

    9. 2. 2012 19:50

    Placky jsou výborné, jen těsto jsem osolila a solila jsem i placky samotné. Po upečení jsem už sádlem nenatírala. :-)

  • puffisheek
    puffisheek |

    19. 8. 2011 09:30

    Placky jsem dělala poprvé a právě podle tohoto receptu, musím říct že se mi povedly, přítel se olizoval až za ušima. Pekla jsem je v mikrovlnné troubě, která má funkci pečení a i v té se to povedlo - stačilo jim deset minut z každé strany.

  • pavlina prochazkova
    pavlina prochazkova |

    28. 3. 2009 20:55

    Tak dnes jsem vyzkoušela, jen kdybych lépe četla vaše komentáře, tak bych zjistila, že chybí sůl. Já sice přidala lžičku soli, ale mohlo být i více. Těsto jsem zadělala v domácí pekárně, celé škvarky jsem přidala na závěr míchání, pekla jsem jen z jedné strany a potírala sádlem + vajíčko = super výsledek, jen příště více osolím.

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    24. 1. 2008 10:01

    Výborné :-)) Včera jsem zadělala těsto v pekárně , mouky jsem dala jednu čtvrtinu celozrnné . A protože jsem zapomněla přidat do těsta vejce , tak jsem jím aspoň placky potřela a sypala hrubou solí a lněným semínkem . Neotáčela jsem je a jsou opravdu povedené , přikládám fotečku a dávám za jedna :-))

  • Dana Křížová
    Dana Křížová |

    7. 11. 2007 15:38

    No, udělala jsem je podle tohoto receptu, nakonec jsem si to nějak přebrala a JSOU ÚŽASNÝ!!!!!!! Několikrát jsem je pekla podle různých složitých receptů a nikdy nebyly takovéhle!!! Fakt jsou super!!!!!! Dávám za 1!

  • Dana Křížová
    Dana Křížová |

    7. 11. 2007 12:41

    A ještě mě zajímá... to rozpuštěné sádlo je jen na potření nebo do těsta? Omlouvám se za otázky, ale nějak to z toho receptu nechápu ;o)

  • Dana Křížová
    Dana Křížová |

    7. 11. 2007 11:48

    Tak se na ně chystám a taky mě zajímá, jestli se opravdu nenechávají kynout. A co to droždí.... kvásek nebo ne? Díky ;o)

  • jolana Matějovská
    jolana Matějovská |

    5. 11. 2007 17:14

    výborné a to moc

  • Ladka
    Ladka |

    17. 12. 2006 12:28

    Nenechávala jsem kynout , byly dobré a jsem začátečník v pečení přesto se mi povedly !!!!Díky za recept .

  • Eliška
    Eliška |

    23. 11. 2006 15:28

    Uděláme nejdřív kvásek, nebo se droždí do těsta rozdrobí a ihed zpracovává. Nenecháváme ani kynout? Děkuji

  • Mucule
    Mucule |

    13. 11. 2005 07:57

    Omlouvám se, že jsem nenapsala sůl,věřím, že i bez tohoto opomenutí se Vám všem povedly. Škvarky dávám vcelku. Placky jsou lepší, když se obrátí, mají chřupkavou kůrčičku.

  • jana
    jana |

    19. 9. 2005 22:02

    Raději mám škvarky vcelku a v receptu není napsaná sůl. Sypávám je je kmínem, nebo sezamem. A neobracím, peču je na pečícím papíru

  • Anonym
    Anonym |

    30. 6. 2005 09:11

    vcelku:-))

  • Naďa
    Naďa |

    26. 6. 2005 21:52

    Škvarky se dávají vcelku,nebo je melete? Díky za odpověď.

  • Ladislava Hrubesova
    Ladislava Hrubesova |

    26. 6. 2005 20:22

    Dnes jsem Vas recept vyzkousela a sklidila opravdu veliky uspech. Mohu ho jen vsem doporucït, at ho taky zkusi. Moc dekuji, ze jste sem Vasim receptem prispela.

  • Jan Gallischek
    Jan Gallischek |

    18. 4. 2005 21:40

    Děkuji za tento recept.Dělávala ho moje bývalá tchýně a já se po nich mohl utlouct. Ještě jednou dík