Autor:

Šišky ze zbytků drůbeže

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře (nebo krůtí)
1 ks
Hovězí vývar 1 šálek
Máslo 30 g
Hladká mouka 30 g
Žloutek 2 ks
Vejce 1 ks
Sůl  
Muškátový oříšek  
Strouhanka  
Citronová šťáva
(Citronová šťáva)
 
Tuk
na smažení
100 g

Postup přípravy:

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a povaříme. Do hustého bešamelu vmícháme žloutky, jemně usekané zbytky drůbeže, osolíme, okořeníme, popřípadě přidáme trochu nastrouhané kůry a šťávy. Směs zahustíme trochou strouhanky a necháme vychladnout. Ze studeného těsta tvoříme váleček a nakrájíme jej na kratší šišky. Ty obalujeme v mouce, vejci a strouhance a usmažíme na tuku. Podáváme s bramborovou kaší a salátem nebo s dušenou zeleninou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Ředkvičková polévka s ricottou Uvařeno na víkend snadno a rychle Články z

Komentáře k receptu: Šišky ze zbytků drůbeže

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web