Salát z kysaného zelí s ovocem a krevetami

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g kysané zelí
    • 1
      ks jablka
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce strouhaný křen
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      lžíce olej
    • 1
      ks grapefruit
    • 1
      ks pomeranč
    • 0,5
      ks meloun
    • 12
      ks krevety
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí propláchneme vodou a necháme okapat. Jablko nahrubo nastrouháme, šalotku nadrobno pokrájíme. Obojí vmícháme do zelí. Smícháme lžíci citronové šťávy s křenem, solí, pepřem, cukrem a olejem. Dresinkem přelijeme zelí, promícháme a necháme hodinu odležet. Z oloupaného pomeranče a grapefruitu vykrojíme filetky, z melounu kuličky.
2
Opereme krevety, rychle je opečeme na másle a pokapeme lžící citronové šťávy. Ovoce vyskládáme na talíř, na ně dáme zelí, posypeme krevetami a jemně nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.