Autor:

Salát z kysaného zelí s ovocem a krevetami

Střední
Ingredience
Kysané zelí 400 g
Jablka 1 ks
Šalotka 2 ks
Citronová šťáva 2 lžíce
Strouhaný křen 1 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Olej 4 lžíce
Grapefruit 1 ks
Pomeranč 1 ks
Meloun 1/2 ks
Krevety 12 ks
Máslo 1 lžíce
Petrželka 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Zelí propláchneme vodou a necháme okapat. Jablko nahrubo nastrouháme, šalotku nadrobno pokrájíme. Obojí vmícháme do zelí. Smícháme lžíci citronové šťávy s křenem, solí, pepřem, cukrem a olejem. Dresinkem přelijeme zelí, promícháme a necháme hodinu odležet. Z oloupaného pomeranče a grapefruitu vykrojíme filetky, z melounu kuličky.

Opereme krevety, rychle je opečeme na másle a pokapeme lžící citronové šťávy. Ovoce vyskládáme na talíř, na ně dáme zelí, posypeme krevetami a jemně nasekanou petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Salát z kysaného zelí s ovocem a krevetami

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web