Salát Caesar II.

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Ingredience
    • bageta polovinu
    • 2
      ks římský salát
  • podle potřeby
    • olivový olej na smažení
    • česnek
  • zálivka
    • 150
      ml olivový olej
    • 2
      ks ančovičky
    • 2
      lžička dijonská hořčice
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžička francouzská hořčice
    • 2
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Salát rozebereme na listy, vypereme v proudu studené vody, roztrháme na středně velké kousky a dáme přikryté chladit do lednice.
2
Dresink si připravíme ze žloutků, do kterých metličkou vmícháme dijonskou a hrubou hořčici, šťávu z citronu a na velmi jemné kousky nasekané ančovičky. Slabým proudem vléváme za neustálého míchání olivový olej. Nakonec vmícháme strouhaný parmazán. Je důležité, aby dresink měl hustší konzistenci a mohl tak ulpívat na listech salátu.
3
Krutony si připravíme z menší bílé bagety, kterou nakrájíme na kostičky. Ty můžeme dát na pár minut vysušit do předehřáté trouby na cca 200 °C (nebudou pak sát tolik oleje a lépe se osmaží ze všech stran). Mezitím si důkladně vytřeme pánev rozpůlenou paličkou česneku a dáme rozehřát olej. Krutony vsypeme na pánev a dozlatova osmažíme.
4
Salát Caesar vyjmeme z lednice a vmícháme připravený dresink. Po naservírování na talíři poklademe pár hoblinkami parmazánu a posypeme krutony.
5
Nezapomeňte, že dresink smícháme se salátem až těsně před podáváním.

Komentáře k receptu

  • Erika2001
    Erika2001 |

    4. 8. 2012 17:26

    Je taky z Francie ale rozdíl nevím jaký je já kupuji vždy francouzkou hořtici. :-[ :-)

  • Iva
    Iva |

    30. 7. 2012 16:24

    Jaký je chuťový rozdíl mezi francouzskou a dijonskou hořčicí? Dijonská hořčice je taky z Francie :-)