Autor:

Rýžové suppli

Střední
Ingredience
Cibule
malá
1 ks
Olivový olej 3 lžíce
Vývar 1,5 l
Rýže
na rizoto
500 g
Parmazán
nabo nejemno strouhaný sýr
70 g
Vejce 3 ks
Strouhanka
na obalení
 
Olej
na smažení a něco na směs
 
Párky
nebo sýr, salám, šunka, vejce, kuřecí maso... dle vaší chuti
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z rýže

Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibulku. Na pánvi (velké) rozpalte olej a cibulku nechte zesklovatět. Připravte si horký vývar (v 1,5 l vařící vody nechte rozpustit 1,5 kostky kuřecího bujónu. Ke změklé cibuli nasypejte rýži (nepropláchnutou). Asi 1 minutu ji míchejte a restujte, aby se všechna zrnka obalila olejem. Pak přilejte vývar tak, aby byla všechna zrnka potopená a nechte vařit a stále míchejte.

Až se vývar lehce odpaří, opět ho přilijte aby rýže byla stále potopená a dál míchejte, dokud rýže nebude měkká a táhlá, krémová (asi 30 minut). Pak ji odstavte z ohně a vmíchejte nastrouhaný sýr.

Hned jak rýže trochu zchladne, přidejte 2 vejce a pořádně promíchejte a nechejte vystydnut úplně - já ještě dávám trochu strouhanky dovnitř rýže, aby se těsto nelepilo tak na ruce (takže přiměřeně strouhanky, ale nemusí být).

Směs co chcete dát dovnitř je dle vaší chuti. Já dělám s mletým masem a rajčetem (na boloňský způsob), párek, houby, mozzarela (italský způsob) nebo co dům dá - někdy kus šunky s vejcem na kostičky nakrájeným, bazalku, jindy jen párek nebo osmažené kuřecí maso s rajčetem...

Vytvarujeme větší koule, uděláme do nich díru a naplníme surovinami. Kouli pořádně umačkáme a obalíme v rozšlehaném vajíčku a strouhance a smažíme ve fritéze nebo na pánvi jako krokety při 180 °C asi 4 minuty hezky dozlatova.

Hotové přendejte na připravenou utěrku nebo kus skotexu, aby se přebytečný olej vysušil.

Suppli jsou velmi výborné samotné, ale též s rajčatovou omáčkou. U nás si je oblíbili všichni, žiji v Itálii a tento recept jsem se naučila na Sicílii. Dělám je stále i jako hlavní chod a i jako předkrm třeba když jdeme k vodě....

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Fazole, čočka a hrách jsou opravdový energetický zázrak. Nechybějí vám luštěniny? Články z

Komentáře k receptu: Rýžové suppli

Komentáře

  1. niobe nightingale   30.12.2008 | 12:51 | reagovat | závadný

    nedávno jsem rýžové suppli zkusila k večeři a celkem se zdařili. snědli se, ale nic extrovního to nebylo.tak jsem alespoň zase jednou zpestřila ten jídelníček něčím novým ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web