Rychlý boršč

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      plechovka fazole
    • 6
      ks brambory
    • 1
      sklenice červená řepa může být i nastrouhaná syrová
    • 0,8
      kg vepřové maso
    • 1
      ks zelí nakrouhané - nemusí být
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání 30%
    • 4
      ks bobkový list
    • 10
      ks nové koření kuličky
    • 10
      ks pepř mletý kuličky
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      kostka masox

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do 7 litrového hrnce dáme do 3/4 vody do toho nasypeme fazole, veškeré koření a masox, scezenou řepu, nakrájené brambory, rozmělněnou mleté maso a vaříme, až jsou brambory měkké. Pak vlijeme obě smíchané smetany s moukou a protlakem a povaříme zhruba pět minut. Dochutíme solí a podáváme.
2
Vyhneme se namáčení fazolí přes noc a zdlouhavého vaření masa, přitom je polévka vynikajcí stejně jako když se všechno vaří hodiny a hodiny. Za třicet minut podáváte nejlepší boršč jaký jste kdy jedli.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • maja maja
    maja maja |

    15. 11. 2008 09:24

    rozmělněná mlétá je mleté maso které do hrnce nehodíte tak v celku jak je slepené v balíčku přinesete z obchodu ,ale rozmělníte ho/roztrháte/ na kusy, jinak by vám v polevce plavala "sekaná" vcelku ;), kysané zelí nedáváme:)

  • Sylva P.
    Sylva P. |

    31. 10. 2008 10:30

    Místo fazollí dávám sterilované zelí, to je podle mně důležité do správného boršče.

  • Petr Kucín
    Petr Kucín |

    30. 10. 2008 21:44

    "rozmělněnou mletou" - předpokládám rozmělněné maso