Autor:

Rychlé, rolované rohlíčky

Střední
Těsto
Omega 1 kostka
Šlehačka 1 kelímek
Hladká mouka
sklenice=3dl
3 sklenice
Náplň
Tvaroh  
Mák  
Povidla  
Marmeláda  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Zpracuje se těsto ze všech ingrediencí a nechá se odpočinout asi 1 a 1/2 hodiny v lednici. Poté se těsto rozdělí na 8 dílů a rozválí se na kola. Síla těsta asi jako na štrůdl. Každé to kolo se rozdělí na 8 dílů (vzniknou takové jako trojúhelníčky). Doprostřed širšího konce se dá náplň a zaroluje se směrem k úžšímu okraji tak, aby nám vznikl rohlíček. Náplň by měla být schovaná, aby nevytékala při pečení. Peče se na pečícím papíru a hotové se sype moučkovým cukrem.

Je to velmi chutné a musím říct, že vlastně i málo sladké, když není cukr v těstě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Paella Jak chutná Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Rychlé, rolované rohlíčky

Komentáře

  1. Jitka Petrásková   03.05.2009 | 21:58 | reagovat |

    Tyhle rohlíčky znám a chválím. Náplň může být i slaná, jednou jsem z těsta dělala i kremrole a krásně se povedly. Kromě toho se s těstem moc pěkně pracuje, je hladké a vláčné. Určitě vyzkoušejte a napište, jak vám chutnalo.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web