Rybička na pomerančích

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks pomeranč Bio
    • 4
      ks ryby Po 350 g (čerstvých okoun)
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 16
      plátek bazalka Lístků
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jeden pomeranč nakrájíme na plátky, z druhého okrájíme spirálky kůry a vymačkáme šťávu. Ryby očistíme, položíme na vymaštěný alobal, potřeme pomerančovou šťávou a osolíme. Plátky pomeranče vložíme do břicha ryby. Rybu zakápneme olejem a poklademe plátky bazalky a proužky pomerančové kůry. Alobal pevně uzavřeme a grilujeme 25 minut.
2
Delikatesa s exotickou chutí.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Pája S
    Pája S |

    26. 3. 2010 11:13

    Ladi,koukni na koření od Antonína.Tam ho mají v nabídce.:-)

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    26. 3. 2010 09:54

    Pomerančový pepř neznám, jen citronový, ale asi jsem se špatně koukala, mrknu po něm. PoJinak spojit bazalku a pomeranč mě kdysi napadlo u krůtího, ale nějak to zapadlo v historii, takže díky za oživení !!!!

  • Pája S
    Pája S |

    26. 3. 2010 06:40

    Musí to být výborné,používám někdy na ryby pomerančový pepř ,který je fajn.Spojení pomeranče a bazalky neznám ,ale dobrý bude, protože bazalkovo-limetkový sorbet je také špica.Grilovačka se rozjíždí na plný pecky,Jiří dík za prima recepty!!:-)