Rybí karbenátky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • na 1 kg ryb
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • česnek
    • 3
      ks rohlík nebo strouhanka
  • 1.nálev
    • deko
  • 2.nálev
    • 1
      l ocet
    • 4
      l voda
    • 5
      lžíce cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 3
      ks bobkový list
    • 10
      ks nové koření 10 kuliček
    • 20
      ks pepř celý 20 kuliček
    • hořčičné semínko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ryby necháme krátce projít varem. Po vychladnutí maso obereme od kostí, jde to velmi snadno. Menší kosti můžeme klidně nechat, vůbec to nebude vadit.
2
Poté maso pomeleme s cibulí, česnekem a rohlíky. Do pomletého masa se už přidají jen vejce, pepř, sůl a majoránka. Pečlivě promíchat a popřípadě zahustit strouhankou.
3
Z této hmoty uděláme malé karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme, nejlépe ve fritovacím hrnci. Karba nátky necháme vychladnout a po vychladnutí je vkládáme do sklenic. Karbanátky prokládáme na kolečka nakrájenou cibulí.
4
Potom jen zalijeme jedním z uvedených nálevů, necháme alespoň měsíc uležet a Hotovo!
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • ema
    ema |

    23. 9. 2014 19:53

    Na začátku je napsané 1 kg ryb

  • Pavel
    Pavel |

    2. 2. 2012 15:34

    Z čeho se dělají Rybí karbanátky, když v ingrediencích není žádná ryba?