Autor:

Rozinková omáčka (čatní) k uzenému masu

Snadné
Ingredience
Pivo
světlá nebo tmavá desítka (dle chuti)
250 ml
Hnědý cukr 150 g
Rozinky
nasekané
120 g
Česnek
- středně velká palička
1 ks
Skořicová kůra
1 svitek
 
Hřebíček 6 ks
Sůl  
Máslo
cca
25 g

Postup přípravy:

Do kastrólku nalijeme pivo, přisypeme cukr, nasekané rozinky a na silnější placky rozmáčknuté oloupané stroužky česneku. Jelikož by se nám hřebíček špatně lovil z hotové omáčky, můžeme ho svázat do gázy do uzlíčku společně se skořicí. Vše vaříme na mírném plameni do konzistence sirupu. Pak vyndáme koření, odstavíme z ohně a za stálého míchání necháme volně rozpustit máslo. Pak už jen osolíme a podáváme k uzenému masu (rolovaná plec, krkovice, jazyk...), které jsme buď pokrájeli na plátky a ogrilovali nebo na páře povařili či v udírně prohřáli.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Sýrové koláčky se salsou Podzimní vegetariánské menu Články z

Komentáře k receptu: Rozinková omáčka (čatní) k uzenému masu

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web