Rozinková omáčka (čatní) k uzenému masu

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      ml pivo světlá nebo tmavá desítka (dle chuti)
    • 150
      g hnědý cukr
    • 120
      g rozinky nasekané
    • 1
      ks česnek - středně velká palička
    • skořicová kůra 1 svitek
    • 6
      ks hřebíček
    • sůl
    • 25
      g máslo cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do kastrólku nalijeme pivo, přisypeme cukr, nasekané rozinky a na silnější placky rozmáčknuté oloupané stroužky česneku. Jelikož by se nám hřebíček špatně lovil z hotové omáčky, můžeme ho svázat do gázy do uzlíčku společně se skořicí. Vše vaříme na mírném plameni do konzistence sirupu. Pak vyndáme koření, odstavíme z ohně a za stálého míchání necháme volně rozpustit máslo. Pak už jen osolíme a podáváme k uzenému masu (rolovaná plec, krkovice, jazyk...), které jsme buď pokrájeli na plátky a ogrilovali nebo na páře povařili či v udírně prohřáli.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.