Autor:

Rozinková omáčka (čatní) k uzenému masu

Snadné
Ingredience
Pivo
světlá nebo tmavá desítka (dle chuti)
250 ml
Hnědý cukr 150 g
Rozinky
nasekané
120 g
Česnek
- středně velká palička
1 ks
Skořicová kůra
1 svitek
 
Hřebíček 6 ks
Sůl  
Máslo
cca
25 g

Postup přípravy:

Do kastrólku nalijeme pivo, přisypeme cukr, nasekané rozinky a na silnější placky rozmáčknuté oloupané stroužky česneku. Jelikož by se nám hřebíček špatně lovil z hotové omáčky, můžeme ho svázat do gázy do uzlíčku společně se skořicí. Vše vaříme na mírném plameni do konzistence sirupu. Pak vyndáme koření, odstavíme z ohně a za stálého míchání necháme volně rozpustit máslo. Pak už jen osolíme a podáváme k uzenému masu (rolovaná plec, krkovice, jazyk...), které jsme buď pokrájeli na plátky a ogrilovali nebo na páře povařili či v udírně prohřáli.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Obložené chleby Obložené chleby - vyzkoušejte nové kombinace! Články z

Komentáře k receptu: Rozinková omáčka (čatní) k uzenému masu

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web