Rohlíkové knedlíky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      ks rohlík včerejší
    • 0,3
      l mléko
    • 4
      ks vejce 3-4
    • 2
      lžička vegeta 1-2 třeba také bylinky, kdo rád

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rohlíky natrháme (lepší než nakrájet) na kousky do mísy, přidáme vegetu (bylinky) vejce a podle potřeby mléko. Promícháme, "těsto" by nemělo být řídké ale nemělo by se drobit. V míse uhladíme a necháme asi hodinu odležet.
2
Je to výborná příloha k pečenému masu v troubě, takže když už je maso skoro hotové, uděláme v pekáči místo. Z těsta vyrobíme 4 bochánky/válečky a vložíme je do pekáče k masu, pečeme asi tak 30 minut za občasného polévání výpekem.
3
Krásně nasají chuť masa až vám budou chutnat pomalu víc než maso samotné.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Komentáře k receptu

  • Marek Kopecký
    Marek Kopecký |

    19. 4. 2005 12:26

    Ano to jo ale čím víc nasáknou tím jsou lepší :-)))

  • Ajda
    Ajda |

    18. 12. 2004 14:45

    Knedlíky jsou výborné! Dělala jsem je dneska poprvé a je potřeba počítat s tím, že nasáknou hodně výpeku.

  • Marek Kopecký
    Marek Kopecký |

    15. 11. 2004 13:38

    Nevidím důvod proč by se nehodilo, zatím nejlepší to bylo s pečeným králíkem .-)

  • Anonym
    Anonym |

    10. 11. 2004 14:24

    Martine,vypadá to moc lákavě,ale vepřové maso moc nedělám, hodí se to ke kuřeti? Určitě to zkusím.