Rohlíčky banketky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg hladká mouka
    • 0,3
      l mléko
    • 125
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      špetka cukr
    • 2
      lžička sůl opatrně
    • 1
      balíček sušené droždí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kvásek: smícháme teplejší mléko, kvasnice, špetku cukru a necháme kvasit (asi 15 min.).
2
Těsto: mouku, máslo, sůl a kvásek vymícháme v tužší těsto (tak, aby se dalo válet) a necháme asi 30-45 minut v teple kynout.
3
Z kousků těsta pak vyválíme kruh. Placku (hrubší) a rozkrájíme na trojúhelníčky, které potom stáčíme od širšího konce. (Jednotlivé trojúhelníky můžeme potřít kečupem a na ně položit anglickou slaninu, salám, uzené, cibuli, sýr nebo nic. Prostě podle chuti a fantazie).
4
Hotové pak pokládáme na vymaštěný plech nebo pečící papír a potřeme žloutkem rozšlehaným s troškou mléka. (Můžeme ještě posypat strouhaným sýrem, grilovacím kořením, oregánem, kmínem, mákem, sezamovými semínky - dle chuti).
5
Pečeme v troubě asi 20 minut při 175 °C.
6
Nebo nasekám nadrobno cibuli, salám (poličan, paprikáš, šunku), olivy a smíchám s kečupem, oregánem, chilli a dělám malé pizzy, koláčky či šátečky.
Zařazení: Pokrmy Pečivo

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.