Autor:

Řez "strakáček"

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 350 g
Cukr 200 g
Vejce 4 ks
Mléko
nebo šlehačka
250 ml
Prášek do pečiva 1 balíček
Puding
vanilkový, čokoládový a jahodový/malinový
3 balíček
Hnědý rum 1 lžíce
Kakao 1 lžíce
Rybízová marmeláda
nebo pikantní marmeláda
1 lžíce
Máslo 1 lžíce
Moučkový cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Máslo utřeme s cukrem a celými vejci, přidáme mléko nebo šlehačku a prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto rozdělíme na 3 díly: do prvího dílu dáme vanilkový pudink a lžíci rumu, do druhého dílu dáme čokoládový pudink a lžíci kakaa a do 3 dílu dáme ovocný pudink a lžíci marmelády.

Do vymazaného a vysypaného pekáče dáváme cik cak těsto nebo prostě jak se nám zlíbí a pečeme ve vyhřáté troubě cca 45 minut. Upečený řez potřeme rozpuštěným máslem, necháme vsáknout a pocukrujeme, krájíme tak, aby nám vyšly strakaté řezy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Recepty na víkend: všemi milovaná čokoláda Články z

Komentáře k receptu: Řez "strakáček"

Komentáře

  1. englicka   10.02.2007 | 11:27 | reagovat | závadný

    pokud jste dala šlehačku a přidala rovnou z lednice tak tím,pokud jste dala mléko tak je to možná tím,že jste ji zprudka nezapekla a pak pozvolna nedopékala..nechávám jí pak jěště 10min v troube vyplé a pootevřené dojít.tak to dělám skoro ze vším a moučníky se mi sráží minimálně...

  2. Lenka Štěpanková   09.02.2007 | 18:07 | reagovat | závadný

    Dělala jsem v neděli jako babovku a vubec se mi nepovedla , zdrcla se , nevite čim se to stalo ? Lenka

  3. Radka V.   11.01.2007 | 23:40 | reagovat | závadný

    I ja znam pod nazvem Papousek, ale upeceny moucnik potru citronovou polevou...

  4. Ivana   08.01.2007 | 13:36 | reagovat | závadný

    Něco podobného znám pod názvem Papoušek,dělám taky na plech nebo do bábovkové formy. Hotové řezy potřu marmeládou a poleju čoko. polevou.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web