Ředkvičkovo-kedlubnový salát s olivami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      svazek ředkvička
    • 0,5
      cibule
    • česnek
    • 2
      lžíce sýr
    • 2
      ks vařená vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks kedlubna
    • 1
      balíček olivy olivy v nálevu (zelené nebo černé)
    • 3
      plátek šunka jemná
    • majonéza light dle libosti (přidávám 2 vaničky)
    • chilli omáčka pro ty, co mají rádi pikantní chuť
  • Pro obměnu
    • kopr naložený
    • pažitka
    • petrželová nať drobně nakrájená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ředkvičky, kedlubnu, cibuli, vajíčka, šunku nakrájíme na menší kousky, můžeme i posekat v mixeru. Na drobné kroužky pokrájíme olivy - okapané z nálevu, Česnek protlačíme. Vše promícháme, přidáme dle chuti sůl, pepř, příp. chilli omáčku. Nakonec vmícháme delika majonézu light a zlehka promícháme. Necháme uležet cca 1 hod. v chladničce.
2
Salát je vynikající s toustovým chlebem, nebo jako obloha ke kuřecím, hovězím steakům... Lze jej použít i na obložené mísy a chlebíčky (pokud jsou ingredience drcené v mixeru).
3
Myslím, že je právě aktuální období pro výrobu tohoto salátu. Všechny položky jsou dostupné a cenově nenáročné. Ať Vám chutná!

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    10. 6. 2014 12:12

    Naprosto úžasný salát, ideální na letní dny :-) Přidala jsem více česneku a vynechala cibuli s olivami a na zchlazení se dostala jen část ;-) Opravdu dobrůtka :-)