Ředkvičková pomazánka II.

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
10 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks lučina
    • 1
      svazek ředkvička
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Změklé máslo utřeme se sýrem Lučina do pěny. Vmícháme očištěné a jemně nastrouhané ředkvičky, osolíme a promícháme. Pomazánku mažeme na plátky veky. Místo lučiny můžeme použít tavený sýr, nebo měkký tvaroh. Velmi chutné jsou také vidličkou rormačkané olomoucké tvarůžky. Místo ředkviček lze použít také nastrouhané ředkve.
Zařazení: Chuťovky Pomazánky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kateřina Moťková
    Kateřina Moťková |

    8. 4. 2009 16:44

    Výborná inspirace! Dělala jsem z bílé ředkve, po nastrouhání jsem slila šťávu, kterou ředkev pustila, přidala jsem tvaroh, pomazánkové máslo a trošku obyč. másla, osolila a na domácích chlebu je to jedna báseň! Osvěžující a lehká pomazánka, ale asi spíš k rychlé spotřebě...

  • Ilona Cooper
    Ilona Cooper |

    10. 6. 2008 20:05

    vyborna,jednoducha pomazanka

  • Libor
    Libor |

    12. 5. 2007 20:44

    mokre nastrouhane redkvicky nedrzi dohromady s mastnym maslem a syrem a tudiz vznikne zajimava hmota ktera stale pousti vodu. Chut dobra ale jako pomazanka nepouzitelne.