Autor:

Pšenično-špaldovo-žitný chléb

Střední
Ingredience
Špaldová mouka 190 g
Hladká mouka
Pšeničná
200 g
Celozrnná mouka
Žitná
100 g
Pšeničné klíčky 1 lžíce
Lecithin
Sojového granulovaného (zláčňuje těsto)
1 lžička
Vločky
Pohankové
1 lžíce
Kmín 1 lžička
Slunečnicová semínka
Loupaná
1 lžička
Dýňová semínka
Loupaná
1 lžička
Fenykl
Drcený
1/2 lžička
Anýz 1/2 lžička
Sůl 1,5 lžička
Sušené droždí 1 lžička
Voda 280 ml
Ocet 1 lžíce
Rostlinný olej 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Ingredience pro domácí pekárnu - program základní, kůrka světlá, velikost - malý.

Pro začátek - není nutné použít všechny vyjmenované ingredience. Stačí použít: vsechny mouky, kmín, sůl, vodu, droždí, olej. Všechno ostatní chleba rozhodně vylepší a určitě takový nikde nekoupíte :) Ale pokud něco z vedlejších ingrediencí vynecháte, nic se nestane.

Nádobu před vložením háků potřeme olejem, poté potřeme i háky samotné - používám na to pírka. Nalijeme vodu s octem. Všechny mouky, pšeničné klíčky, lecitin, pohankové vločky, koření a semena smícháme v jiné misce dohromady. Nasypeme na vodu a uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme droždí. Droždí se tak nejdřív obalí moukou a bude lépe kynout. Do rohu dáme sůl, zapneme a koukáme na těsto, jak bude vypadat.

Pokud jste náhodou dali více vody, je nutné těsto zahustit. Správně zpracované těsto má být hodně tuhé. V podstatě by se měla vytvořit pevná koule s lepivým povrchem. Z řídkého těsta Vám nic hezkého nevznikne. Také si dejte pozor na droždí a v žádném případě nedávejte víc, než zarovnanou kávovou lžičku. Dlouho jsem dělala „ušáky“, protože jsem si myslela, že když to droždí nasypu od oka, tak to bude stejně dobrý... Nebude.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Kaštanová krémová polévka Lednová hostina s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Pšenično-špaldovo-žitný chléb

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web