Pravé mexické Buritos

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí maso
    • 1
      lžička olivový olej
    • 2
      ks červená cibule menší
    • 1
      ks cibule menší bílá
    • 200
      ml hovězí vývar
    • 1
      ks bobkový list
    • 4
      ks hřebíček
    • skořice kousek celé
    • chilli papričky
    • 8
      ks tortilla
  • Tortilly
    • 200
      g hladká mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 300
      ml voda
    • 3
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tortilly: do větší misky nasypte mouku, kypřící prášek, cukr, sůl a přidejte olivový olej. Za stálého míchání pomalu přilévejte vodu, až do vypracování hladkého těsta. Na malém množství tuku (téměř nasucho) upečte po obou stranách tenké placky do zlatavé barvy.
2
Cibule nakrájejte na kolečka a opečte na oleji. Přidejte na menší kousky nakrájené hovězí, celou skořici, bobkový list a sůl. Krátce orestujte, zalijte hovězím vývarem a pod pokličkou duste, dokud maso nezměkne a vývar se téměř nevyvaří.
3
Nakonec z pokrmu vyjměte skořici, hřebíček a bobkový list.
4
Hotovou směs rozdělte na tortilly, poklaďte chilli papričkami a salátem, placky sviňte do kornoutu a podávejte.
5
Jako příloha je vhodná ďábelská rajčatová salsa.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • dfe
    dfe |

    2. 7. 2012 21:19

    chtela bych aby jste tu dali recept na tacos <3 :-P