Posúchy z kyselého mléka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 3
      dl kyselé mléko (kefír)
    • 0,5
      lžička sůl
    • 1
      lžička jedlá soda bikarbona

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z uvedených surovin vypracujeme měkké těsto. Raději ať je trošku vlhčí, jinak posúchy nebudou chutné. Necháme odstát půl hodiny.
2
Potom rozdělíme na bochníky, které vyválíme na ne příliš tenké pláty.
3
Pánev vymažeme olejem a smažíme z jedné i z druhé strany. Na talíři potřeme rozpuštěným máslem.
4
Podáváme s vychlazeným acidem nebo potřeme bílým jogurtem a posypeme plátky česnaku a uzeným sýrem. Můžeme rozkrojit a naplnit masem s kořením gyros a zeleninou.
Zařazení: Chuťovky Slané

Komentáře k receptu

  • Gábina H
    Gábina H |

    29. 5. 2008 18:20

    To je něco jako langoše?