Autor:

Polský bigos

Snadné
Ingredience
Maso
vepřové nebo hovězí - libové
1/2 kg
Špek 200 g
Klobása 2 ks
Hlávkové zelí 400 g
Kysané zelí 100 g
Sušené houby 40 g
Sádlo 1 lžíce
Cibule
velká
1 ks
Vepřový vývar
nebo masox + voda
1/2 l
Červené víno 5 lžíce
Kmín 1 špetka
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Cukr
nemusí být
1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí, Vepřové

Sušené houby namočíme aspoň na 30 minut do vody. Maso nakrájíme na kousky (jako na guláš), špek na kostičlky a klobásy na kolečka. Hlávkové zelí nakrájíme na proužky, kysané zelí propláchneme vodou a překrájíme. Rozehřejeme sádlo a rozškvaříme na něm špek. Přidáme maso a klobásy a opečeme. K masu přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme vymačkané a překrájené houby a oba druhy zelí. Zalijeme vývarem, osolíme, ochutíme kmínem, pepřem a špetkou cukru. Promícháme a přilejeme víno. Pod pokličkou dusíme na mírném ohni asi 30 minut.

Na talíři porce zdobíme lahůdkovou cibulkou a podáváme s pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1
Jarní závitky na špenátě Ingredience s nádechem jara Články z

Komentáře k receptu: Polský bigos

Komentáře

  1. Polka   20.10.2013 | 21:47 | reagovat |

    Změňte název receptu . Jídlo to může býti dobré, ale polský bigos to rozhodně není. Spíš něco jako zelný guláš po česku ;-)

  2. Petr Bradáč   22.02.2008 | 20:34 | reagovat |

    Ja si to daval v USA v polske restauraci Monika s bramborovou kasi.Vyborne. Ted to tak delam doma cele rodine a nemuzou si vynachvalit.

  3. HANKA   31.01.2008 | 10:19 | reagovat |

    Vařila jsem tento bigos včera večer,jen z vepř.masa a je výborný.Dnes uleželý bude ještě určitě lepší.Jinak jsem se držela receptu + feferonka.Díky-řadím do výborných receptů a je to za 1.

  4. Radka Radečka   11.01.2008 | 14:06 | reagovat |

    Polský bigos se opravdu gotuje 2 dny. Protože se začíná ráno masem hovězím, slaninou, cibulí a houbami. Nechá se vychladnout a večer se přidá vepřové a zelí. Zase se nechá vychladnout. Druhý den ráno se přidává uzené, klobása, a po dovaření smetana. Vše s malými obměnami podle krajového nebo rodinného zvyku.

  5. Helena K.   09.01.2008 | 19:02 | reagovat |

    Tak ho holt "gotujte" 2 dny!Já ho dělám takto.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web