Polévka z paprik a pomerančů

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg červená paprika
    • 3
      ks pomeranč
    • 2
      lžíce olivový olej
    • petrželka Na ozdobu
    • 1
      lžička máslo
    • sůl
    • 4
      plátek bílá veka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Papriky omyjeme, osušíme, zbavíme jadérek a nasekáme najemno. Olej vlijeme do většího hrnce a necháme rozehřát. Papriky vložíme do hrnce na olej, osolíme, zamícháme, přiklopíme pokličkou a necháme dusit asi 15 minut. Během dušení podlijeme trochou vody.
2
Pomeranče omyjeme, z jednoho nastrouháme kůru, přidáme ji k paprikám a ještě dusíme. Z dalšího pomeranče okrojíme kousek kůry a narkájíme ji na nudličky, které budou sloužit k ozdobení. Potom pomeranče rozkrojíme a vymačkáme z nich šťávu. Když jsou papriky měkké, přilijeme k nim 2 sklenice vody a necháme krátce přejít varejm. Potom papriky rozmixujeme do hladkého pyré, přilijeme pomeračnovou šťávu a ještě rozmixujeme.
3
Veku nakrájíme na kostičky a opečeme na másle do křupava. Polévku necháme prohřát, rozdělíme na talíře a ozdobíme pomerančovou kůrou, zelenou petrželkou a opečenou vekou.
4
Tato polévka je výborná i za studena jako lehké osvěžující jídlo - v tom případě nepoužíváme opečenou veku.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.