Polévka s taveným sýrem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jitka 37

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,2
      l voda
    • 2
      ks brambory větší
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      ks tavený sýr větší - s příchutí
    • světlá jíška nebo tuk a mouku na jíšku
    • 2
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření
    • vegeta
    • sůl
    • petrželová nať nebo pažitka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na kostičky nakrájené brambory a mrkev uvaříme s bobkovým listem a novým kořením do poloměkka, přidáme předem usmaženou jíšku a vegetu a dovaříme do měkka.
2
Mezitím v kastrůlku na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme tavené sýry v troše teplé vody, přidáme do hotové polévky a dobře promícháme.
3
Okořeníme sekanou petrželkou nebo pažitkou a dosolíme.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Jitka
    Jitka |

    8. 2. 2006 15:37

    Pro Lenku-tavený sýr je v receptu schválně, protože jeho příchuť (já používám s příchutí šunky) dodá polévce tu správnou chuť, ( jak už ostatně píše p. Zdena) - je pak hezky krémová a voňavá. Takže dát místo něj tvrdý sýr nedoporučuju.Jinak mě se taveňák líp rozpouští takto, zkoušela jsem ho rozpustit přímo,ale zůstaly kousky a ty já nerada :-) .

  • marie krejzarova
    marie krejzarova |

    7. 2. 2006 19:03

    Já vařím polévku plesnivku ,skoro to samé ,ale dávám tam nivu.Je to pikantnější.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    7. 2. 2006 14:00

    Lenka, lepší je tavený syr, ten tvrdý sa vám tak jemne a rýchlo nerozpustí, pričom ak bude mať málo tuku, nerozpustí sa jemne vôbec. A syry s vysokým obsahom tuku sú drahšie. Do polievky sa skutočne hodí tavený syr, uvarte podľa receptu, uvidíte, že to je lepšie ochutené ako tvrdým syrom.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    7. 2. 2006 13:53

    Taveným sýrem ochucuji občas i jiné polévky např.zeleninovou nebo i obyčejný vývar.Dodá polévce výbornou chuť.Já jej přidám rovnou do vařící polévky a rozkvedlám kvedlačkou.I tak se rozpustí.

  • Lenka K.
    Lenka K. |

    7. 2. 2006 13:27

    Recept vypadá velmi lákavě, jen mám jednu otázku. Šel by nahradit tavený sýr strouhaným tvrdým? Snad by se dobře rozpustil, kdyby byl tučnější. Prosím, poraďte. Děkuji.