Podmáslový chléb Harmony

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 330
      ml podmáslí
    • 300
      ml mléko
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 1,5
      lžíce ocet
    • 4
      lžička sůl
    • 2
      lžička cukr
    • 4,5
      lžička drcený kmín
    • 600
      g hladká mouka pšeničná
    • 260
      g žitná chlebová mouka
    • 140
      g celozrnná žitná mouka
    • 100
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 2
      lžička sušené droždí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vložíme do pekárny (Eta Harmony nebo jiné na 1,5 kg chleba) v uvedeném pořadí, zapneme program Základní, velikost 2, kůrka střední nebo tmavá, dle obliby. Po zaznění zvukového signálu přidáme trochu ovesných vloček a semínka (slunečnice, dýně apod.).

Komentáře k receptu

  • Regina Krákorová
    Regina Krákorová |

    28. 8. 2008 19:54

    Upozorňuji, že chléb je opravdu HODNĚ velký. Můj po upečení váží 1,6 kg! Hlídejte si konzistenci, případně přilijte podmáslí nebo mléko, občas bývá hustší, podle mouky. Tento chléb je náš nejoblíbenější!

  • lenka galvasová
    lenka galvasová |

    26. 8. 2008 20:48

    Hurá,další recept na chleba.Peču také podmáslový,ale recept je trochu jiný.Už se těším,až ho vyzkouším.