Plzeňské kuře

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks cibule
    • 0,3
      l pivo
    • 1
      hrst rozinky
    • 2
      ks bobkový list
    • pepř mletý
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře rozdělíme na 4 porce a osolíme a opepříme jej, osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova a přidáme na ni porce kuřete a opečeme jej po všech stranách. Podlijeme vodou, přidáme bobkové listy, vložíme do vyhřáté trouby a za častého podlévání a obracení upečeme dozlatova Měkké kuře vyjmeme, štávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme pivem. Promícháme, štávu provaříme, vyjmeme bobkové listy a přidáme namočené rozinky, vložíme porce kuřete a prohřejeme.
2
Kuře podáváme přelité štávou s rozinkami. Jako příloha je nejlepší bramborová kaše.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.