Plněné žampiony od Stelly Zázvorkové

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
90 minut
4
porce
neuvedeno
autor: knihar

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g čerstvé žampiony
    • 200
      g anglická slanina
    • 200
      g kuřecí maso vařené
    • 2
      ks vejce
    • strouhanka
    • 50
      g tvrdý sýr
    • smetana
    • cibule
    • česnek
    • hořčice
    • masox
    • pepř mletý
    • bobkový list
    • tymián
    • jalovec
    • mletá paprika
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
K přípravě se hodí větší žampiony, počítáme nejméně 3 na osobu. Dobře je opereme a očistíme, odřízneme nožičky, které povaříme doměkka ve vývaru z masoxu a bobkovým listem, špetkou tymiánu a několika kuličkami pepře a jalovce.
2
Měkké nožičky umeleme na masovém strojku s anglickou slaninou a masem, přidáme hořčici, utřený česnek, drobně pokrájenou nebo nastrouhanou cibuli, sladkou mletou papriku, pepř a podle chuti osolíme. Vmícháme vejce a zahustíme strouhankou.
3
Směsí plníme kloboučky, vložíme do vymaštěného pekáčku a dáme zapéci do trouby. Tvrdý sýr nastrouháme, smícháme se smetanou a trochou mleté papriky, hotové žampiony touto směsí potřeme a krátce zapečeme.
4
Doporučená příloha: Podáváme teplé s bílým pečivem a dobrým čajem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.