Autor:

Plněné krůtí (kuřecí) řízečky s nivou

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
řízek
4 ks
Vlašské ořechy 4 ks
Sůl 1 špetka
Kari 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Olej  
Sýr Niva 120 g
Hrušky
oloupaná syrová nebo kompotovaná
1 ks
Vejce 2 ks
Strouhanka 80 g
Hladká mouka 80 g
Tuk
na fritování
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Řízky lehce naklepeme, posolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme asi hodinu odpočinout. Potom nakrájíme na špalíčky nivu, na dílky hrušku a nasekáme jádra ořechů. Řízky naplníme dílkem nivy, hrušky, ořechy a poprášíme kari kořením, přeložíme pevně upevníme párátky, a obalíme v trojobalu. Máme-li řízky vyšší, tak nepřekládáme, ale nařízneme do nich kapsu. Smažíme asi 8 minut ve fritovacím hrnci při 170 °C. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
2+
4.4 15 5 1
Pikantní pečený guláš Lahůdky a speciality maďarské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Plněné krůtí (kuřecí) řízečky s nivou

Komentáře

  1. Gábina   12.06.2006 | 8:57 | reagovat |

    Je to výborný, měla jsem úspěch. Vyzkoušela jsem i smažení podle Jany. Opravdu to funguje bezvadně. Dík za skvělou radu

  2. Aja   22.05.2006 | 19:37 | reagovat |

    Jano, díky moc za radu, určitě vyzkouším

  3. Jana   22.05.2006 | 17:58 | reagovat |

    Pro Aju:Vylozim si plech pecicim papirem,nebo alobalem.Kdyz pouzivam horkovzdusnou troubu,tak alobal nepouzivam.Naliji trosku oleje a rozetru po plechu.Naskladate potraviny na pomasteny plech ,zvrchu peroutkou maso trosku omastim a dam do trouby pecti,na vyssi teplotu.Tak asi 190 az 200 stupnu.Za 15-20 minut obratita je "usmazeno".Kvetak trosku omastim vice,ale treba zase na karbanatky neni potreba tak moc.Zkuste to,take jsem tomu neverila.Usetri se hodne zbytecneho omastku,prepaleneho tuku a casu stani u plotny.Rozhodne je to zdravejsi zpusob smazeni a i chutnejsi.

  4. Aja   19.05.2006 | 22:32 | reagovat |

    To by mě zajímalo s tím smažením v troubě, nemohla byste to trochu popsat? Je to fakt zajímavé

  5. Jana   19.05.2006 | 19:28 | reagovat |

    Marsi,nebojte se,suche to nebude."smazim "timto zpusobem vse.Karbanatky,kvetak,ryby a pod."pocakam"navrch trochu olejem.Nesmite to dlouho susit v troube.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web