Autor:

Plněné krůtí (kuřecí) řízečky s nivou

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
řízek
4 ks
Vlašské ořechy 4 ks
Sůl 1 špetka
Kari 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Olej  
Sýr Niva 120 g
Hrušky
oloupaná syrová nebo kompotovaná
1 ks
Vejce 2 ks
Strouhanka 80 g
Hladká mouka 80 g
Tuk
na fritování
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Řízky lehce naklepeme, posolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme asi hodinu odpočinout. Potom nakrájíme na špalíčky nivu, na dílky hrušku a nasekáme jádra ořechů. Řízky naplníme dílkem nivy, hrušky, ořechy a poprášíme kari kořením, přeložíme pevně upevníme párátky, a obalíme v trojobalu. Máme-li řízky vyšší, tak nepřekládáme, ale nařízneme do nich kapsu. Smažíme asi 8 minut ve fritovacím hrnci při 170 °C. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
2+
4.4 15 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 15x)
Pochoutka na víkend: Steaky s cibulovými prstýnky Články z

Komentáře k receptu: Plněné krůtí (kuřecí) řízečky s nivou

Komentáře

  1. Gábina   12.06.2006 | 8:57 | reagovat | závadný

    Je to výborný, měla jsem úspěch. Vyzkoušela jsem i smažení podle Jany. Opravdu to funguje bezvadně. Dík za skvělou radu

  2. Aja   22.05.2006 | 19:37 | reagovat | závadný

    Jano, díky moc za radu, určitě vyzkouším

  3. Jana   22.05.2006 | 17:58 | reagovat | závadný

    Pro Aju:Vylozim si plech pecicim papirem,nebo alobalem.Kdyz pouzivam horkovzdusnou troubu,tak alobal nepouzivam.Naliji trosku oleje a rozetru po plechu.Naskladate potraviny na pomasteny plech ,zvrchu peroutkou maso trosku omastim a dam do trouby pecti,na vyssi teplotu.Tak asi 190 az 200 stupnu.Za 15-20 minut obratita je "usmazeno".Kvetak trosku omastim vice,ale treba zase na karbanatky neni potreba tak moc.Zkuste to,take jsem tomu neverila.Usetri se hodne zbytecneho omastku,prepaleneho tuku a casu stani u plotny.Rozhodne je to zdravejsi zpusob smazeni a i chutnejsi.

  4. Aja   19.05.2006 | 22:32 | reagovat | závadný

    To by mě zajímalo s tím smažením v troubě, nemohla byste to trochu popsat? Je to fakt zajímavé

  5. Jana   19.05.2006 | 19:28 | reagovat | závadný

    Marsi,nebojte se,suche to nebude."smazim "timto zpusobem vse.Karbanatky,kvetak,ryby a pod."pocakam"navrch trochu olejem.Nesmite to dlouho susit v troube.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web