Plněné krůtí (kuřecí) řízečky s nivou

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso řízek
    • 4
      ks vlašské ořechy
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kari
    • 1
      špetka pepř mletý
    • olej
    • 120
      g sýr niva
    • 1
      ks hrušky oloupaná syrová nebo kompotovaná
    • 2
      ks vejce
    • 80
      g strouhanka
    • 80
      g hladká mouka
    • tuk na fritování

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky lehce naklepeme, posolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme asi hodinu odpočinout. Potom nakrájíme na špalíčky nivu, na dílky hrušku a nasekáme jádra ořechů. Řízky naplníme dílkem nivy, hrušky, ořechy a poprášíme kari kořením, přeložíme pevně upevníme párátky, a obalíme v trojobalu. Máme-li řízky vyšší, tak nepřekládáme, ale nařízneme do nich kapsu. Smažíme asi 8 minut ve fritovacím hrnci při 170 °C. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Gábina
    Gábina |

    12. 6. 2006 08:57

    Je to výborný, měla jsem úspěch. Vyzkoušela jsem i smažení podle Jany. Opravdu to funguje bezvadně. Dík za skvělou radu

  • Aja
    Aja |

    22. 5. 2006 19:37

    Jano, díky moc za radu, určitě vyzkouším

  • Jana
    Jana |

    22. 5. 2006 17:58

    Pro Aju:Vylozim si plech pecicim papirem,nebo alobalem.Kdyz pouzivam horkovzdusnou troubu,tak alobal nepouzivam.Naliji trosku oleje a rozetru po plechu.Naskladate potraviny na pomasteny plech ,zvrchu peroutkou maso trosku omastim a dam do trouby pecti,na vyssi teplotu.Tak asi 190 az 200 stupnu.Za 15-20 minut obratita je "usmazeno".Kvetak trosku omastim vice,ale treba zase na karbanatky neni potreba tak moc.Zkuste to,take jsem tomu neverila.Usetri se hodne zbytecneho omastku,prepaleneho tuku a casu stani u plotny.Rozhodne je to zdravejsi zpusob smazeni a i chutnejsi.

  • Aja
    Aja |

    19. 5. 2006 22:32

    To by mě zajímalo s tím smažením v troubě, nemohla byste to trochu popsat? Je to fakt zajímavé

  • Jana
    Jana |

    19. 5. 2006 19:28

    Marsi,nebojte se,suche to nebude."smazim "timto zpusobem vse.Karbanatky,kvetak,ryby a pod."pocakam"navrch trochu olejem.Nesmite to dlouho susit v troube.

  • Marsí
    Marsí |

    19. 5. 2006 09:51

    Janko..pak to ale nebude ono a bude to suché jak šlak...:o))

  • Jana
    Jana |

    19. 5. 2006 05:56

    Misto smazeni je lepsi dat do trouby na 190 stupnu,potrit pecici papir a usetrime spoustu zbytecnych kalorii.

  • Anonym
    Anonym |

    18. 5. 2006 19:36

    Fakt dobré, kombinace nivy a hrušky je vynikající

  • Anonym
    Anonym |

    18. 5. 2006 18:33

    MŇAMKA, ořechy, hruška, niva prostě paráda

  • Kajina
    Kajina |

    9. 4. 2006 18:17

    Výborný oběd

  • Květa Dostálová
    Květa Dostálová |

    8. 4. 2006 20:49

    Nemá chybu

  • Anonym
    Anonym |

    1. 2. 2006 21:53

    Moc dobré řízky. Nemá někdo zkušenosti jestli se dá naplnit Hermelínem místo Nivou, aby byla změna?

  • Hana Janů
    Hana Janů |

    10. 6. 2005 20:17

    Senzační

  • Lubor
    Lubor |

    5. 6. 2005 19:23

    Nechal jsem se nalákat, fakt mňamka

  • Vlastimila Vacková
    Vlastimila Vacková |

    4. 6. 2005 20:07

    Výborné, dnešní oběd mi každý chválil, pikantní, jemné hruškou, fakt mňamka