Plněná cuketa a lilek

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
40 minut
4
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks cuketa
    • 2
      ks lilek
  • náplň
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • 250
      g sýr niva (či jiný podobný sýr)
    • 2
      hrst rukola
    • 2
      lžíce extra panenský olivový olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme si předehřát troubu (na max. výkon).
2
Cukety a lilky omyjeme, rozkrojíme na poloviny a vnitřky vydlabeme (tak, aby nám zůstal tak 1-1,5 cm okraje). Mírně osolíme, necháme vypotit a setřeme papírovou utěrkou. Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky a dáme restovat na olivový olej, po chvilce posolíme a opepříme a restujeme do bíla (než bude maso hotové).
3
V misce smícháme lžíci olivového oleje, nadrolenou nivu, nasekanou rukolu, na jemno nakrájenou půlku dužin z cukety a lilku a orestované kostičky kuřecího masa. Můžeme dochutit solí a pepřem, či přidat 3 lžíce smetany.
4
Směsí nalpníme cukety a lilky a strčíme do vyhřáté trouby cca na 20 minut.
5
Podáváme třeba s bramborovou kaší, či americkými bramborami. Výborný je k tomu také dip z jogurtu, majonézy, česneku a bylinek. Touto směsí jsem již plnila i velké žampiony (steakové) a také to bylo výborné. Když kousek zbude na další den, je možné jej rozkrájet na menší kousky a zamíchat s kuskusem a bílým jogurtem :-).
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.