Pizzové rohlíčky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 125
      g měkký tvaroh lépe klasické balení než z vaničky
    • 4
      lžíce mléko
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 150
      g měkký salám
    • česnek
    • kečup - jemný
    • koření na pizzu nebo na špagety
    • bazalka
  • Na potření
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny suroviny zpracujeme na pružné těsto. Rozválíme na plát, ze kterého nakrájíme 8-9 čtverců (podle toho, jestli vyválíte čtverec nebo dlouhý obdélník). Na každý dáme trochu náplně a zavineme jako rohlík, trošku ohneme do podkovy a naskládáme na vysypaný a vymazaný plech. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme cca 15 minut při 200 °C (horkovzdušná trouba 180 °C).
2
Náplně se dají libovolně vytvářet podle chuti, např. niva nebo tavené sýry s bylinkami atd.
Zařazení: Pokrmy Pečivo

Komentáře k receptu

  • Tina
    Tina |

    20. 3. 2006 16:28

    Dobrý den, jak děláte žampionovou-sýrovou náplň? Děkuji.

  • D K
    D K |

    20. 3. 2006 15:13

    Těsto je skoro stejné jako v receptu Rohlíčky z Landstuhlu, ty dělávám a jsou moc dobré. Nejraději je máme naplněné žampiony a sýrem.