Vanilkové rohlíčky s ořechy

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: smolici

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hladká mouka
    • 200
      g máslo (můžeme použít i rost.tuk, nebo napůl s máslem....ale máslo je bezkonkurenčně nejchutnější!)
    • 100
      g mleté lískové ořechy (hodně najemno)
    • 70
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše zpracujeme na těsto. Ihned děláme rohlíčky - nedáváme uležet do chladničky!!! (těsto pak ztuhne a láme se)
2
Z těsta vyvalujeme tenčí válečky, které nakrátíme a stáčíme do tvaru rohlíčku (či podkůvek). Nedělejte válečky příliš tenké, protože jsou rohlíčky po upečení velmi křehké, polámaly by se.
3
Pečeme (horkovzduchem) na 200°C asi 10min, ale hodně záleží na velikosti a síle rohlíčků. Okraj by měl být lehce do růžova.
4
Ještě vlažné obalíme v moučk.cukru (s vanilk.cukrem pro vůni).
5
Jsou velmi dobré a křehké vám vydrží opravdu hodně dlouho.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    23. 12. 2015 21:59

    VAnilkov rohlíčky bez vnilky jsou jako ryba bez šupin :-$

  • smolici
    smolici |

    23. 12. 2015 18:07

    až na konec do obalového cukru ;-)

  • Nikca
    Nikca |

    20. 11. 2014 01:14

    A co vanilinovy cukr kdyz to jsou vanilkove rohlicky? Nedavate? Nebo ho pridavate az nakonec do kouckoveho cukru na obaleji ci nechate mouckovy cukr nacichnout vanilkovym klasem?

  • smolici
    smolici |

    26. 12. 2012 17:55

    pokud jste dodržel postup (viz. těsto ihned zpracovat a nenechávat uležet), tak mě napadá snad jen, zda nebylo moc ořechů, nebo velké kousky. Pravda je, že se s těstem zachází hůře, ale za tu práci výsledek rozhodně stojí. ;-)

  • Petra
    Petra |

    16. 12. 2012 17:30

    Moje 1. rohlíčky (s ořechy), podle receptu (i když s přídavkem špaldové mouky) se krásně povedly, není to nic těžkého. Nikdy jsem neměla ráda vanilkové rohlíčky, proto jsem je nedělala, letos kvůli manželovi a můžu říci, že lepší rohlíčky jsem nikdy nechutnala-možná je to tím, že nejsou z vlašských ořechů, nevím,ale jsou moc dobré!!!

  • David
    David |

    10. 12. 2012 21:42

    Zdravím, má problém - těsto při válení nevydrží v kuse a láme se syrové...Přitom je těsto krásně vlhké...Nevíte čím to může být když jsem dodržel postup? Děkuji

  • Yanka
    Yanka |

    5. 12. 2012 20:08

    Rohlíčky jsou výborné. TIP: teplé rohlíčky jsou křehké, proto je parádní když je "pouze" pocukrujete přes jemné sítko ;-) Malá finta, ale ušetří polámané rohlíčky, čas a taky dobrou náladu. :-) :-) <:-)

  • Yanka
    Yanka |

    5. 12. 2012 20:08

    Rohlíčky jsou výborné. TIP: teplé rohlíčky jsou křehké, proto je parádní když je "pouze" pocukrujete přes jemné sítko ;-) Malá finta, ale ušetří polámané rohlíčky, čas a taky dobrou náladu. :-) :-) 8-)

  • smolici
    smolici |

    11. 12. 2011 10:28

    ne ne ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    7. 12. 2011 17:43

    ...dělám také bez vajíčka nebo žloutků: 500g hladké mouky, 200 moučky, 180 oříšků, 350 másla, vanilkové aroma...

  • haolza
    haolza |

    7. 12. 2011 15:43

    žloutek nebo vajíčko tam nedáváme?

  • smolici
    smolici |

    11. 3. 2011 14:28

    tyto jsou skutečně jedinečné! ;-)

  • Ilona Gazdová
    Ilona Gazdová |

    18. 2. 2011 08:13

    Výborné,opravdu dlouho křehké,snadné a rychlé

  • Klára K.
    Klára K. |

    15. 1. 2011 18:49

    Je tu celkom 23 receptov na vanilkové rohlíky :-\ :-\