Autor:

Vanilkové rohlíčky s ořechy

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 250 g
Máslo
(můžeme použít i rost.tuk, nebo napůl s máslem....ale máslo je bezkonkurenčně nejchutnější!)
200 g
Mleté lískové ořechy
(hodně najemno)
100 g
Moučkový cukr 70 g
Vanilkové rohlíčky s ořechy

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Vše zpracujeme na těsto. Ihned děláme rohlíčky - nedáváme uležet do chladničky!!! (těsto pak ztuhne a láme se)

Z těsta vyvalujeme tenčí válečky, které nakrátíme a stáčíme do tvaru rohlíčku (či podkůvek). Nedělejte válečky příliš tenké, protože jsou rohlíčky po upečení velmi křehké, polámaly by se.

Pečeme (horkovzduchem) na 200°C asi 10min, ale hodně záleží na velikosti a síle rohlíčků. Okraj by měl být lehce do růžova.

Ještě vlažné obalíme v moučk.cukru (s vanilk.cukrem pro vůni).

Jsou velmi dobré a křehké vám vydrží opravdu hodně dlouho.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Reklama
Tartaletky s vanilkovým krémem a letními plody To nejlepší z lesů, zahrad i alejí Články z

Komentáře k receptu: Vanilkové rohlíčky s ořechy

Komentáře

  1. Martina   23.12.2015 | 21:59 | reagovat |

    VAnilkov rohlíčky bez vnilky jsou jako ryba bez šupin :-$

  2. Nikca   20.11.2014 | 1:14 | reagovat |

    A co vanilinovy cukr kdyz to jsou vanilkove rohlicky? Nedavate? Nebo ho pridavate az nakonec do kouckoveho cukru na obaleji ci nechate mouckovy cukr nacichnout vanilkovym klasem?

    1. smolici   23.12.2015 | 18:07 | reagovat |

      až na konec do obalového cukru ;-)

  3. Petra   16.12.2012 | 17:30 | reagovat |

    Moje 1. rohlíčky (s ořechy), podle receptu (i když s přídavkem špaldové mouky) se krásně povedly, není to nic těžkého. Nikdy jsem neměla ráda vanilkové rohlíčky, proto jsem je nedělala, letos kvůli manželovi a můžu říci, že lepší rohlíčky jsem nikdy nechutnala-možná je to tím, že nejsou z vlašských ořechů, nevím,ale jsou moc dobré!!!

  4. David   10.12.2012 | 21:42 | reagovat |

    Zdravím, má problém - těsto při válení nevydrží v kuse a láme se syrové...Přitom je těsto krásně vlhké...Nevíte čím to může být když jsem dodržel postup? Děkuji

    1. smolici   26.12.2012 | 17:55 | reagovat |

      pokud jste dodržel postup (viz. těsto ihned zpracovat a nenechávat uležet), tak mě napadá snad jen, zda nebylo moc ořechů, nebo velké kousky. Pravda je, že se s těstem zachází hůře, ale za tu práci výsledek rozhodně stojí. ;-)

  5. Yanka   05.12.2012 | 20:08 | reagovat |

    Rohlíčky jsou výborné. TIP: teplé rohlíčky jsou křehké, proto je parádní když je "pouze" pocukrujete přes jemné sítko ;-) Malá finta, ale ušetří polámané rohlíčky, čas a taky dobrou náladu. :-) :-) <:-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web