Autor:

Vanilkové rohlíčky s ořechy

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 250 g
Máslo
(můžeme použít i rost.tuk, nebo napůl s máslem....ale máslo je bezkonkurenčně nejchutnější!)
200 g
Mleté lískové ořechy
(hodně najemno)
100 g
Moučkový cukr 70 g
Vanilkové rohlíčky s ořechy

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Vše zpracujeme na těsto. Ihned děláme rohlíčky - nedáváme uležet do chladničky!!! (těsto pak ztuhne a láme se)

Z těsta vyvalujeme tenčí válečky, které nakrátíme a stáčíme do tvaru rohlíčku (či podkůvek). Nedělejte válečky příliš tenké, protože jsou rohlíčky po upečení velmi křehké, polámaly by se.

Pečeme (horkovzduchem) na 200°C asi 10min, ale hodně záleží na velikosti a síle rohlíčků. Okraj by měl být lehce do růžova.

Ještě vlažné obalíme v moučk.cukru (s vanilk.cukrem pro vůni).

Jsou velmi dobré a křehké vám vydrží opravdu hodně dlouho.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
3+
3.17 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 6x)
Reklama
Valentýnské pokušení ke kávě i čaji Články z

Komentáře k receptu: Vanilkové rohlíčky s ořechy

Komentáře

  1. Martina   23.12.2015 | 21:59 | reagovat | závadný

    VAnilkov rohlíčky bez vnilky jsou jako ryba bez šupin :-$

  2. Nikca   20.11.2014 | 1:14 | reagovat | závadný

    A co vanilinovy cukr kdyz to jsou vanilkove rohlicky? Nedavate? Nebo ho pridavate az nakonec do kouckoveho cukru na obaleji ci nechate mouckovy cukr nacichnout vanilkovym klasem?

    1. smolici   23.12.2015 | 18:07 | reagovat | závadný

      až na konec do obalového cukru ;-)

  3. Petra   16.12.2012 | 17:30 | reagovat | závadný

    Moje 1. rohlíčky (s ořechy), podle receptu (i když s přídavkem špaldové mouky) se krásně povedly, není to nic těžkého. Nikdy jsem neměla ráda vanilkové rohlíčky, proto jsem je nedělala, letos kvůli manželovi a můžu říci, že lepší rohlíčky jsem nikdy nechutnala-možná je to tím, že nejsou z vlašských ořechů, nevím,ale jsou moc dobré!!!

  4. David   10.12.2012 | 21:42 | reagovat | závadný

    Zdravím, má problém - těsto při válení nevydrží v kuse a láme se syrové...Přitom je těsto krásně vlhké...Nevíte čím to může být když jsem dodržel postup? Děkuji

    1. smolici   26.12.2012 | 17:55 | reagovat | závadný

      pokud jste dodržel postup (viz. těsto ihned zpracovat a nenechávat uležet), tak mě napadá snad jen, zda nebylo moc ořechů, nebo velké kousky. Pravda je, že se s těstem zachází hůře, ale za tu práci výsledek rozhodně stojí. ;-)

  5. Yanka   05.12.2012 | 20:08 | reagovat | závadný

    Rohlíčky jsou výborné. TIP: teplé rohlíčky jsou křehké, proto je parádní když je "pouze" pocukrujete přes jemné sítko ;-) Malá finta, ale ušetří polámané rohlíčky, čas a taky dobrou náladu. :-) :-) <:-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web