Pikantní kuřecí salát

Hodnocení:

Moje:

40 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g kuřecí maso prsní řízky (pokrájené na menší kousky)
    • 2
      lžíce cayenský pepř
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 100
      g baby špenát opláchnutý, okapaný
    • 80
      g výhonky mungo nebo ředkvičky
    • 4
      ks řapíkatý celer řapíky (pokrájené na proužky)
    • 1
      ks červená paprika zbavená semínek a pokrájená na tenké proužky
    • červené zelí 1/4 hlávky (najemno pokrájené)
    • 1
      lžíce sezam nasucho opražený
  • Na česnekový dresink:
    • 100
      g cukr krupice
    • 6
      stroužek česnek oloupaný, nahrubo posekaný
    • 125
      ml balzamikový ocet
    • 125
      ml olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdřív si připravte česnekový dresink. V kastrůlku s nepřilnavým povrchem smíchejte cukr a česnek se lžící vody. Ma mírném ohni zahřívejte, až se cukr rozpustí. Zvyšte oheň a vařte asi 7 minut. Nemíchejte, je třeba, aby cukr zkaramelizoval. Odstavte z ohně a vmíchejte balzamikový ocet. Přelijte do misky a do směsi vešlehávejte po lžičkách olej, až vznikne hustá a hladká omáčka.
2
Kuřecí maso posypte kořením a opečte je v pánvi na rozpáleném oleji asi 3 až 5 minut ze všech stran hezky dozlatova. V servírovací míse promíchejte všechnu zeleninu, přidejte opečené maso a česnekový dresink a vše lehce promíchejte. Podávejte posypané sezamovými semínky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.