Pestrý kastrůlek

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg hovězí maso
    • 0,5
      kg vepřové ramínko
    • 200
      g anglická slanina
    • 1
      ks ostravská klobása
    • 1
      klobása brdská
    • 1
      kg cibule
    • 1
      kelímek hořčice plnotučná
    • 1
      kelímek hořčice kremžská
    • 1
      kelímek smetana 12%
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oba druhy masa a slaninu nakrájíme na kostky asi 2x2 cm, klobásy asi 1 cm kolečka. Vše osolíme, opepříme, v míse smícháme s hořčicemi. Necháme uležet do druhého dne. Druhý den si vezmeme zapékací misku, vylijeme jej olivovým olejem a maso a klobásu do ní poklademe. Dáme péci. Během pečení podléváme vodou. Když je hovězí maso dostatečně měkké, přidáme do misky cibuli nakrájenou na nudličky, jakmile zesklovatí, zalijeme celou směs smetanou a necháme ji zrůžovět.
2
Servírujeme s bramboráčky.
Zařazení: Maso Hovězí Vepřové

Komentáře k receptu

  • Romana Staňková
    Romana Staňková |

    27. 11. 2007 14:21

    Ten menší kelímek.

  • Gábina H
    Gábina H |

    27. 11. 2007 12:05

    Jak velký kelímek hořčice? 400 g nebo ten menší?

  • Romana Staňková
    Romana Staňková |

    27. 11. 2007 11:43

    Místo zapékací misky můžete použít třeba remosku. Já v ní peču všechno a je to naprosto ideální..

  • Romana Staňková
    Romana Staňková |

    27. 11. 2007 10:50

    Tu klobásu můžete nahradit jinou. Třeba staročeskou. Měla by být trochu pikantní. Akle zase ne moc.

  • Lucie Krejčí
    Lucie Krejčí |

    26. 11. 2007 20:36

    Jo a ještě něco,neznám brdskou klobásu...je něčím zvláštní ?? Nebo můžu nahradit nějakou jinou. Díky.

  • Lucie Krejčí
    Lucie Krejčí |

    26. 11. 2007 18:59

    A to vypadá dobřéé,to vyzkoušíme......... Už teď se mi zbývají sliny :-))