Autor:

Pěry

Střední
Ingredience
Hrubá mouka 400 g
Mléko 1/4 l
Cukr 1 lžíce
Droždí 42 g
Máslo
rozpuštěné
1 lžíce
Povidla
nebo ovoce
1 kelímek

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Droždí necháme vzejít ve vlažném mléce s cukrem, přidáme žloutek, máslo a mouku. Zaděláme těsto, necháme vykynout až zdvojnásobí objem. Promícháme a tvoříme knedlíky plněné povidly nebo ovocem.
Vaříme v osolené vodě po menších dávkách - nabudou. Asi po 5-6 minutách obrátíme a po dalších 5 minutách vytáhneme z vody a ihned roztrhneme vidličkami, aby vyšla pára. řitom kontrolujeme, zda jsou uvařené.
Sypeme mletým mákem s cukrem a mastíme máslem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Sezona jarních dobrot Sezóna jarních dobrot: Využijte čerstvou zeleninu, bylinky a mladé maso Články z

Komentáře k receptu: Pěry

Komentáře

  1. Petra Plevová   13.02.2008 | 10:44 | reagovat | závadný

    No vidíte a můj děda říkával,,blbouni" velkým kulatým knedlíkům z bramborového těsta.Určitě je lépe diskutovat o obsahu receptu,než o jeho názvu.Neplněné,péřově nadýchané kynuté knedlíky,polité rozvařenými zahradními jahodami,nebo borůvkami,cukříček,máslíčko,strouhaný tvarůžek.......tak a teď jsem si poslintala klávesnici :-D

  2. Ojka   10.02.2008 | 21:55 | reagovat | závadný

    paní Evo Fialová,nevíte kolik mouky a vody?A to je všechno?Ano,i já mám na pěry vzpomínky spojené s dětstvím a babičkou.Mohla jsem se po nich utlouct,ale nikdy jsem je sama nezkoušela..

  3. Marie Mráčková   09.02.2008 | 19:17 | reagovat | závadný

    Pěry se říkalo kynutým knedlíkům s povidly. Dělávala je moje teta a po uvaření je rozkrojila na polovinu, dala do mísy, posypala mákem, cukrem a osádlovala. Každý si nabral kolik chtěl. A byla to neuvěřitelná dobrota. Já, i když vařím dobře, dát tomuhle jídlu tu správnou chuť nesvedu.

  4. Jitka H.   07.02.2008 | 16:06 | reagovat | závadný

    U nás Evi taky,nudlové těsto,šátečky plněné povidly,vařené,sypané mákem.Tak si je pamatuju z dětství.

  5. Lída   07.02.2008 | 15:42 | reagovat | závadný

    Martine, no jasně, to jsou blbouni !!! Taky mi je vařila babička, plnila je povidly a taky jsem se mohla po nich utlouct. Byla jsem taková slaboučká, hubeňoučká, ale teď .... no , to by babička koukala, ale byla to dobrota. Zzdravím .

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web