Autor:

Pěry

Střední
Ingredience
Hrubá mouka 400 g
Mléko 1/4 l
Cukr 1 lžíce
Droždí 42 g
Máslo
rozpuštěné
1 lžíce
Povidla
nebo ovoce
1 kelímek

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Droždí necháme vzejít ve vlažném mléce s cukrem, přidáme žloutek, máslo a mouku. Zaděláme těsto, necháme vykynout až zdvojnásobí objem. Promícháme a tvoříme knedlíky plněné povidly nebo ovocem.
Vaříme v osolené vodě po menších dávkách - nabudou. Asi po 5-6 minutách obrátíme a po dalších 5 minutách vytáhneme z vody a ihned roztrhneme vidličkami, aby vyšla pára. řitom kontrolujeme, zda jsou uvařené.
Sypeme mletým mákem s cukrem a mastíme máslem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Hamburger "smoky dish" Poctivý hamburger krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Pěry

Komentáře

  1. Petra Plevová   13.02.2008 | 10:44 | reagovat |

    No vidíte a můj děda říkával,,blbouni" velkým kulatým knedlíkům z bramborového těsta.Určitě je lépe diskutovat o obsahu receptu,než o jeho názvu.Neplněné,péřově nadýchané kynuté knedlíky,polité rozvařenými zahradními jahodami,nebo borůvkami,cukříček,máslíčko,strouhaný tvarůžek.......tak a teď jsem si poslintala klávesnici :-D

  2. Ojka   10.02.2008 | 21:55 | reagovat |

    paní Evo Fialová,nevíte kolik mouky a vody?A to je všechno?Ano,i já mám na pěry vzpomínky spojené s dětstvím a babičkou.Mohla jsem se po nich utlouct,ale nikdy jsem je sama nezkoušela..

  3. Marie Mráčková   09.02.2008 | 19:17 | reagovat |

    Pěry se říkalo kynutým knedlíkům s povidly. Dělávala je moje teta a po uvaření je rozkrojila na polovinu, dala do mísy, posypala mákem, cukrem a osádlovala. Každý si nabral kolik chtěl. A byla to neuvěřitelná dobrota. Já, i když vařím dobře, dát tomuhle jídlu tu správnou chuť nesvedu.

  4. Jitka H.   07.02.2008 | 16:06 | reagovat |

    U nás Evi taky,nudlové těsto,šátečky plněné povidly,vařené,sypané mákem.Tak si je pamatuju z dětství.

  5. Lída   07.02.2008 | 15:42 | reagovat |

    Martine, no jasně, to jsou blbouni !!! Taky mi je vařila babička, plnila je povidly a taky jsem se mohla po nich utlouct. Byla jsem taková slaboučká, hubeňoučká, ale teď .... no , to by babička koukala, ale byla to dobrota. Zzdravím .

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web