Autor:

Perníkový hřbet

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Moučkový cukr 200 g
Máslo 100 g
Vejce 2 ks
Mléko 5 dl
Rozinky 50 g
Kandované ovoce 50 g
Ořechy 50 g
Med 3 lžíce
Kakao 3 lžíce
Sůl  špetka
Prášek do pečiva
do perníku
1 balení
Ozdoba
Čokoládová poleva 160 g
Marmeláda
rybízová, malinová
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a přidáme vejce, tekutý med a prosáté kakao. Všechno promícháme a přilijeme mléko, přisypeme mouku s práškem do perníku, skořicí, hřebíčkem a solí a nakonec vmícháme kandované ovoce, ořechy a rozinky. Nalijeme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet a pečeme 35 minut při 170 °C.

Na vychladnutý hřbet nastříkáme nejprvé proužek husté červené marmelády (třeba pomocí cukrářského sáčku) a přelijeme polevou. Můžeme nasrtříkat střídavě světlou a tmavou, to záleží na fantazii. Necháme ztuhnout!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bryndzové pirohy Vyzkoušejte speciality ze slovenské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Perníkový hřbet

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuji, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak Blanka Milfaitová: Cestuji, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web