Autor:

Perníkový hřbet

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Moučkový cukr 200 g
Máslo 100 g
Vejce 2 ks
Mléko 5 dl
Rozinky 50 g
Kandované ovoce 50 g
Ořechy 50 g
Med 3 lžíce
Kakao 3 lžíce
Sůl  špetka
Prášek do pečiva
do perníku
1 balení
Ozdoba
Čokoládová poleva 160 g
Marmeláda
rybízová, malinová
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a přidáme vejce, tekutý med a prosáté kakao. Všechno promícháme a přilijeme mléko, přisypeme mouku s práškem do perníku, skořicí, hřebíčkem a solí a nakonec vmícháme kandované ovoce, ořechy a rozinky. Nalijeme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet a pečeme 35 minut při 170 °C.

Na vychladnutý hřbet nastříkáme nejprvé proužek husté červené marmelády (třeba pomocí cukrářského sáčku) a přelijeme polevou. Můžeme nasrtříkat střídavě světlou a tmavou, to záleží na fantazii. Necháme ztuhnout!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tvarohový a makový závin Ty nejlepší záviny. Sladké i slané. Články z

Komentáře k receptu: Perníkový hřbet

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web