Autor:

Perníkový chlebík

Střední
Ingredience
Vejce 1 ks
Rostlinný olej 5 lžíce
Mléko 350 ml
Med 2 lžíce
Sůl
1 malá odměrka
 
Mouka
(Např. 150 g pšeničná celozrnná, 150 g žitná chlebová, 200 g pšeničná hladká)
500 g
Perníkové koření
Mleté (skořice, hřebíček, badyán, anýz, fenykl, zázvor, citr. kůra)
1 lžíce
Sušené droždí
1 malá odměrka
 
Nasekané ořechy 50 g
Rozinky
a jiné sušené ovoce
50 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny, nastavíme program základní, kůrka světlá. Pokud chceme perník hutnější jako biskupský chlebíček, volíme program rychlý. Během promíchávání hlídáme konzistenci těsta, musí se odlepovat od stěn nádoby, případně ji upravíme přidáním hladké mouky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Italské gastrotoulky aneb Co kde v Itálii ochutnat? Články z

Komentáře k receptu: Perníkový chlebík

Komentáře

  1. Magda   12.03.2008 | 9:55 | reagovat |

    Moc dobrý.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web