Autor:

Perníkový chlebík

Střední
Ingredience
Vejce 1 ks
Rostlinný olej 5 lžíce
Mléko 350 ml
Med 2 lžíce
Sůl
1 malá odměrka
 
Mouka
(Např. 150 g pšeničná celozrnná, 150 g žitná chlebová, 200 g pšeničná hladká)
500 g
Perníkové koření
Mleté (skořice, hřebíček, badyán, anýz, fenykl, zázvor, citr. kůra)
1 lžíce
Sušené droždí
1 malá odměrka
 
Nasekané ořechy 50 g
Rozinky
a jiné sušené ovoce
50 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny, nastavíme program základní, kůrka světlá. Pokud chceme perník hutnější jako biskupský chlebíček, volíme program rychlý. Během promíchávání hlídáme konzistenci těsta, musí se odlepovat od stěn nádoby, případně ji upravíme přidáním hladké mouky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Vajíčková pomazánka Retro vaječné recepty Články z

Komentáře k receptu: Perníkový chlebík

Komentáře

  1. Magda   12.03.2008 | 9:55 | reagovat | závadný

    Moc dobrý.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web