Autor:

Perníkový chlebík

Střední
Ingredience
Vejce 1 ks
Rostlinný olej 5 lžíce
Mléko 350 ml
Med 2 lžíce
Sůl
1 malá odměrka
 
Mouka
(Např. 150 g pšeničná celozrnná, 150 g žitná chlebová, 200 g pšeničná hladká)
500 g
Perníkové koření
Mleté (skořice, hřebíček, badyán, anýz, fenykl, zázvor, citr. kůra)
1 lžíce
Sušené droždí
1 malá odměrka
 
Nasekané ořechy 50 g
Rozinky
a jiné sušené ovoce
50 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny, nastavíme program základní, kůrka světlá. Pokud chceme perník hutnější jako biskupský chlebíček, volíme program rychlý. Během promíchávání hlídáme konzistenci těsta, musí se odlepovat od stěn nádoby, případně ji upravíme přidáním hladké mouky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Perníkový chlebík

Komentáře

  1. Magda   12.03.2008 | 9:55 | reagovat |

    Moc dobrý.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů? Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů?
Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné? Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné?
5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte! 5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web