Paprikový salám

Střední
Rozpočet na 1 kg:
Hovězí maso
(Používáme nasolená a proleželá masa se 30 g solící smesi na 1 kg)
250 g
Vepřové maso
Bez kůže
750 g
Voda 10 ml
Pepř mletý
2,50 g
 
Mletá paprika
5,50 g pálivá
 
Mletá sladká paprika
4,5 g
 
Mletý kmín 3 g
Česnek
Utřený
4 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí, Vepřové

Hovězí maso jemně umeleme (otvory 2 mm) přidáme vodu s rozmíchaným kořením a vypracujeme hladkou spojku, můžeme použít mixéru. Libové vepřové hrubě umeleme (otvory 13 mm) a vmícháme do připravené spojky. Narážíme do stíratelných vepřových střev a tvoříme delší klobásy nebo malé salámy. Udíme studeným kouřem, teplota nesmí přesáhnout 20 °C. Podle průměru salámu udíme 50-70 hodin.

Jakmile má salám zlatohnědou barvu, uhasíme oheň, ale salám ještě necháme ještě 3 hodiny chladnout. Chceme-li získat trvanlivý salám musíme ho až 3 měsíce sušit v temné, suché, dobře větratelné místnosti při teplotě 10-15 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Hovězí kebaby s dipem z červené řepy Babí léto na grilu nebo v kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Paprikový salám

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web