Paprikový salám

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Rozpočet na 1 kg:
    • 250
      g hovězí maso (Používáme nasolená a proleželá masa se 30 g solící smesi na 1 kg)
    • 750
      g vepřové maso Bez kůže
    • 10
      ml voda
    • pepř mletý 2,50 g
    • mletá paprika 5,50 g pálivá
    • mletá sladká paprika 4,5 g
    • 3
      g mletý kmín
    • 4
      g česnek Utřený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hovězí maso jemně umeleme (otvory 2 mm) přidáme vodu s rozmíchaným kořením a vypracujeme hladkou spojku, můžeme použít mixéru. Libové vepřové hrubě umeleme (otvory 13 mm) a vmícháme do připravené spojky. Narážíme do stíratelných vepřových střev a tvoříme delší klobásy nebo malé salámy. Udíme studeným kouřem, teplota nesmí přesáhnout 20 °C. Podle průměru salámu udíme 50-70 hodin.
2
Jakmile má salám zlatohnědou barvu, uhasíme oheň, ale salám ještě necháme ještě 3 hodiny chladnout. Chceme-li získat trvanlivý salám musíme ho až 3 měsíce sušit v temné, suché, dobře větratelné místnosti při teplotě 10-15 °C.
Zařazení: Maso Hovězí Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.