Autor:

Panettone aneb Italský sladký chlebíček

Střední
Ingredience
Droždí 50 g
Polohrubá mouka 600 g
Vejce 5 ks
Citronová kůra 1 lžíce
Kandované ovoce 250 g
Rozinky 150 g
Máslo 200 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Z droždí připravíme kvásek. Z mouky, vajec a kvásku připravíme těsto. Přidáme máslo, kůru, ovoce, rozinky, prohnětneme a necháme kynout 8 hodin. Těsto dáme do dortové formy, necháme kynout ještě 2 hodiny a pak pečeme při 220 st. asi 50 minut. Ihned vyjmeme z formy a necháme vychladnout. Tenhle recept je hodně zjednodušený, tradiční panettone má mnohem složitější postup.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Zapečené brambory se slaninou Milované brambory Články z

Komentáře k receptu: Panettone aneb Italský sladký chlebíček

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web