Panenka na pivě

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: kramelka1

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřová panenka
    • koření - čína
    • pivo nejlépe desítku
    • mouka
    • sojová omáčka
    • koření - křehké maso

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Panenku nakrájíme na nudličky, dáme do misky a zasypeme dvěma lžičkami směsi na křehké maso (běžně se prodává v supermarketech a je to vážně výborná věc). Necháme cca 20 minut v chladu odpočinout.
2
Poté přidáme zhruba 3 lžičky koření na čínu, sojovou omáčku a lehce poprášíme hladkou moukou. Promícháme a necháme opět chvíli odpočinout.
3
Na pánvi necháme rozehřát trochu olivového oleje, přidáme maso a zprudka opečeme. Posléze stáhneme teplotu, zalijeme malou sklenkou piva a necháme chvíli podusit. Vše se díky mouce krásně zahustí a vytvoří nádhernou omáčku.
4
Jako přílohu doporučuji rýži, ale výborné je to také s opékanými brambory. Dobrou chuť.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Stazina11
    Stazina11 |

    1. 11. 2012 12:29

    Vynikající recept doporučuji vyzkoušet!!!!