Autor:

Ossobuco s šafránovým rizotem

60 minut PT0H60M
Obtížné
Porce: 10
ossobuco
Telecí maso
kližka
 
Extra panenský olivový olej 50 ml
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Hladká mouka 50 g
Cibule 3 ks
Mrkev 3 ks
Řapíkatý celer 4 ks
Česnek 4 stroužek
Bílé víno - suché 500 ml
Vývar 500 ml
Nakládaná loupaná rajčata 700 g
Oregáno 4 lžička
Bobkový list 3 ks
rizoto 2 porch
Rýže na rizoto 100 g
Panenský olivový olej 1 lžíce
Šalotka 1 ks
Snítka tymiánu 1 ks
Česneková pasta 1 špetka
Bílé víno 1 dl
Drůbeží vývar 1 hrnek
Šafrán 1 špetka
Sůl 1 špetka
Pepř celý 1 špetka
Strouhaný parmazán 1 lžíce
Máslo 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Telecí

Maso dobře osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V ohnivzdorném kastrolu roztopíme ol. olej, přidáme maso, které opečeme po obou stranách a z kastrolu vyjmeme. Na zbylý tuk přidáme na drobné kostičky nakrájenou zeleninu, kterou dobře orestujeme, přidáme rajčata, oregano, víno, vývar a maso.
Vše dobře ochutíme solí a pepřem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 2 hodiny (po 30 minutách můžeme troubu ztlumit a kastrol přikrýt). Ke konci vaření můžeme přidat část hotové gremoláty (zvýrazní chuť).

Na olivovém oleji mírně osmahneme nadrobno krájenou šalotku společně s česnekem, přidáme rýži, tymián, šafrán, osolíme, opepříme a po chvilce zalijeme vínem a takovým množstvím vývaru, aby hladina byla těsně nad rýží. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a za občasného míchání a přilévání vývaru vaříme tak dlouho, až je rýže “al-dente”.
Poté přidáme strouhaný parmezán a máslo (rizoto by mělo být krémové – mírně tekuté konzistence).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Ryba „na lešo‟ Poznejte poklady balkánské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Ossobuco s šafránovým rizotem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web