Autor:

Originální omáčka na špagety

90 minut PT0H90M
Střední
Porce: 3
Ingredience
Rajčata 1 kg
Cibule
velká
1 ks
Mrkev 2 ks
Jablka 1 ks
Cukr krystal 2 lžíce
Sůl 1 lžíce
Olivový olej 2 lžíce
Petrželová nať  
Bazalka  
Tymián  
Bobkový list 1 ks
Koření  

Postup přípravy:

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky, mrkev a jablko očistíme a nastrouháme, vše vaříme cca 1 hodinu na hustou kaši. Potom přidáme nastrouhanou cibuli, sůl, olej, cukr, bobkový list a vaříme dalších 15 minut. Před dokončením dochutíme tymiánem, bazalkou, petrželovou natí a kořením. Omáčku nalijeme do sklenic a sterilizujeme, stačí 2 minuty při 100 °C.
Z tohoto množství jsou 3 sklenice (3 dcl).
Omáčka se dá použít na špagety, anebo na přípravu pizzy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Komentáře k receptu: Originální omáčka na špagety

Komentáře

  1. Irena Karlíková   15.05.2009 | 14:57 | reagovat |

    Omáčka opravdu výborná, děkuji za recept. Jen jsem přidala maličko česneku a nemá to chybu.

  2. Milan Daniel   02.08.2008 | 9:21 | reagovat |

    Recept je dobrý, omáčka opravdu dobrá, ale nechápu, proč autor(ka) napsala do ingrediencí pouze "koření", aniž by jej specifikovala.

  3. zdenka a   23.08.2006 | 19:44 | reagovat |

    tuto omacku tiez robievam je vynikajuca aj ked dost pracna co musim uznat, ale musim upozornit ze tento isty recept sa nachadza aj v receptoch na zavaranie

  4. Anna E   11.09.2005 | 15:24 | reagovat |

    Bohuzel Petre nemohu s tebou souhlasit protoze ja tu omacku na spaghetti delam uz dlouho,protoze s ni hodne varim.Ja mam malo casu takze ty rajske oloupam nakrajim posolim a necham z nich odkapat vodu na cedniku.Pak dam cerstvou bazalku a hup do sklenic a 15 minut zavarim.Kdyz potrebuji tak otevru jen ohreju a hupa na spaghetti a ver me jako by si jedl cerstve rajske kdyz venku chumeli :-)

  5. Petr Kazik   08.09.2005 | 14:46 | reagovat |

    dobra omacka z rajcat trva vzdy dlouho, chce to hodne trpelivosti a neodbihat, nahlidnete do nejake italske kucharky, to se proste neda uspechat, a navic je vyborna, bez tech vsech kecupu a protlaku, zkuste si dat jednou tu praci. cas usetrite priste, protoze jen otevrete sklenici.jo, a davam rozhodne jedna, ani jsme ji nedavali do sklenic, vsichni si odnesli trochu domu

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit? Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit?
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web