Autor:

Originální omáčka na špagety

90 minut PT0H90M
Střední
Porce: 3
Ingredience
Rajčata 1 kg
Cibule
velká
1 ks
Mrkev 2 ks
Jablka 1 ks
Cukr krystal 2 lžíce
Sůl 1 lžíce
Olivový olej 2 lžíce
Petrželová nať  
Bazalka  
Tymián  
Bobkový list 1 ks
Koření  

Postup přípravy:

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky, mrkev a jablko očistíme a nastrouháme, vše vaříme cca 1 hodinu na hustou kaši. Potom přidáme nastrouhanou cibuli, sůl, olej, cukr, bobkový list a vaříme dalších 15 minut. Před dokončením dochutíme tymiánem, bazalkou, petrželovou natí a kořením. Omáčku nalijeme do sklenic a sterilizujeme, stačí 2 minuty při 100 °C.
Z tohoto množství jsou 3 sklenice (3 dcl).
Omáčka se dá použít na špagety, anebo na přípravu pizzy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Originální omáčka na špagety

Komentáře

  1. Irena Karlíková   15.05.2009 | 14:57 | reagovat | závadný

    Omáčka opravdu výborná, děkuji za recept. Jen jsem přidala maličko česneku a nemá to chybu.

  2. Milan Daniel   02.08.2008 | 9:21 | reagovat | závadný

    Recept je dobrý, omáčka opravdu dobrá, ale nechápu, proč autor(ka) napsala do ingrediencí pouze "koření", aniž by jej specifikovala.

  3. zdenka a   23.08.2006 | 19:44 | reagovat | závadný

    tuto omacku tiez robievam je vynikajuca aj ked dost pracna co musim uznat, ale musim upozornit ze tento isty recept sa nachadza aj v receptoch na zavaranie

  4. Anna E   11.09.2005 | 15:24 | reagovat | závadný

    Bohuzel Petre nemohu s tebou souhlasit protoze ja tu omacku na spaghetti delam uz dlouho,protoze s ni hodne varim.Ja mam malo casu takze ty rajske oloupam nakrajim posolim a necham z nich odkapat vodu na cedniku.Pak dam cerstvou bazalku a hup do sklenic a 15 minut zavarim.Kdyz potrebuji tak otevru jen ohreju a hupa na spaghetti a ver me jako by si jedl cerstve rajske kdyz venku chumeli :-)

  5. Petr Kazik   08.09.2005 | 14:46 | reagovat | závadný

    dobra omacka z rajcat trva vzdy dlouho, chce to hodne trpelivosti a neodbihat, nahlidnete do nejake italske kucharky, to se proste neda uspechat, a navic je vyborna, bez tech vsech kecupu a protlaku, zkuste si dat jednou tu praci. cas usetrite priste, protoze jen otevrete sklenici.jo, a davam rozhodne jedna, ani jsme ji nedavali do sklenic, vsichni si odnesli trochu domu

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web