Okurkový salát

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 5
20 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g okurka salátová
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • sůl
    • 1
      lžička cukr krystal
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 1
      lžička kopr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Okurky očistíme, pečlivě omyjeme, osušíme a nakrájíme nebo nastrouháme na kolečka. Do zakysané smetany přidáme podle chuti cukr, citronovou šťávu, sůl, pepř a kopr. Vše důkladně promícháme. Kolečka okurek upravíme v míse a přelijeme koprovým dresinkem.

Komentáře k receptu

  • Karolína
    Karolína |

    6. 11. 2012 17:31

    Ahoj tenhle salát nám a mé celé rodině vůbec nechutnal nechci tě tím urazit ps: Karolína :-(

  • Anonym
    Anonym |

    26. 3. 2011 11:45

    Děkuji:) ;-)

  • Marsí
    Marsí |

    11. 5. 2006 10:19

    Dámy pokud tedy sléváte okurky, nevylévejte šťávu!...zkuste dobrý letní zdravý nápoj: díl okurkové šťávy, díl bílého jogurtu, díl minerální vody, protřepat-nemíchat...:o)) přidat dle chuti citronovou šťávu nebo kopr a špetku soli a máme hotovo..jo a vychladit.

  • Andrejka
    Andrejka |

    11. 5. 2006 08:20

    Škoda vylévat šťávu z okurek vč. vitamínů ! Pokud dělám salát se smetanou, tak okurky strouhám na kolečka a pokud jen s "vodou", tak strouhám na hrubém struhadle, ale v žádném případě z okurek nic neslévám. Holt, každý má na to jiný fígl.

  • luckymili
    luckymili |

    11. 5. 2006 07:22

    Asi nejoblibenější salát naší rodiny. Také okurky strouhám, vodu vymačkávám, a přidávám kysanou smetanu ochucenou špetkou kari koření, zaziky a pepřem.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    19. 4. 2006 19:03

    U nas doma je tradicni okurkovy salat stejny jako uvadi pani Veronika. Tento recept vyzkousim, ale okurku nastrouham do dresingu.

  • p
    p |

    2. 4. 2006 19:13

    Strouháme, přidáme pepř, sůl, cukr a ocet a je to! Dobré je taky přidat jemně nakrájenou papriku nebo rajče.

  • xyz xyz
    xyz xyz |

    19. 9. 2005 13:23

    ještě je dobré přidat tam česnek ...

  • Veronika Rezkova
    Veronika Rezkova |

    27. 6. 2005 22:44

    mne nejvic chutna nastrouhana okurka, zalita acidem(kefirem) - cim hustejsi, tim lepsi a jen osolit a opeprit, fakt moc dobry a u nas doma tradicni:o)

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    13. 6. 2005 14:01

    Dělá něco podobného: okurky nastrouhám, posolím, nechám odkapat a smíchám se sladkou šlehačkou ( v dietnějším provedení s jogurtem), sladkou paprikou a prolisovaným česnekem.

  • Dahiba
    Dahiba |

    13. 6. 2005 13:54

    Okurky se zakysanou smetanou taky můžu, v létě ke grilovanému masu naprostá lahůdka, my nesypeme koprem, ale na zakysanou smetanu dáváme hrubě umletý pepř čtyř barev, množství pode toho kdo jak má rád.

  • Peetja
    Peetja |

    13. 6. 2005 13:49

    babicka okurky strouha a zalije bud jogurtem ci smetanou ochucenou dle vlastni chuti.....strouhane okurky pusti vic stavy...nedam na babiccin okurkovy salat dopustit