Ohnivý rýžový salát

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g rýže
    • sůl
    • 6
      lžíce vinný ocet 4-6
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      svazek naťové cibulky
    • 2
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • pepř mletý
    • cukr
    • 200
      g ovčí sýr
    • paprika po 2 kusech červená, žlutá a zelená paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži uvaříme a necháme okapat. Vmícháme kečup, sójovou omáčku a necháme asi 30 minut odležet. Přidáme nakrájenou cibulku, na jemno nasekaný česnek, olej a na malé kostky nakrájenou papriku. Dochutíme solí, pepřem, cukrem, octem a necháme ještě odležet.
2
Ovčí sýr nakrájíme na malé kostičky a před podáváním posypeme na salát.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • abygail
    abygail |

    21. 8. 2014 19:52

    Výborný salátek....jen sem udělal chybu, že sem počítal 100 g. uvařené rýže = jako by tam nebyla!! Dávám 1*

  • Světlana
    Světlana |

    15. 7. 2007 11:04

    Když se vynechá sýr, je salát skvělý ke grilovanému masu. Pokud grilujete maso dost pikantní, je dobré udělat salát jemnější, tzn. vynechat v takovém případě sójovku, příp. ubrat z dávky kečupu. Taky bych si dovolila upřesnit postup pro méně zkušené kuchařky : rýže se míchá s kořeními HORKÁ, salát se podává STUDENÝ. Pak je to ono. :-)

  • Karel Karel
    Karel Karel |

    8. 3. 2007 23:33

    ...no a o tomto Vašem dalším receptu platí to samé, také co nejdříve, aniž bych měl o tom, že chystám perfektní mňamku nejmenší pochybnost, co nejdříve vyzkouším..