Nakládané zelí s křenem podle Frekvence 1

Hodnocení:

Moje:

-
-
Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg hlávkové zelí
    • 2
      ks cibule
    • strouhaný křen
    • ocet
    • 1
      šálek citronová šťáva
    • 1
      šálek rostlinný olej
    • 1
      ks deko
    • 300
      g cukr krystal
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí nakrouhejte a smíchejte s ostatními přísadami. Napěchujte ho do sklenic a uzavřete. Nevařte! Nechte minimálně dva týdny rozležet, ale vydrží několik měsíců a je ještě lepší.
2
<BR>Dělám ho na podzim, kdy mohu mít sklenice venku v chladu. Pokud si zapomenete v létě koupit Deko, nahraďte ho solí (množství podle ochutnání) a kořením, které dáváte při sterilování okurek: celý pepř, nové koření, bobkový list, případně jalovčinky.
3
Cukru dávám o něco méně. Počáteřního množství nakrouhaného zelí se nelekejte. Po přidání tekutin se zmenší. Uvedené množství se vejde asi do 6 zavařovacích sklenic o obsahu 3/4 l.
Zařazení: Zdravě i chutně
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Radka Babor
    Radka Babor |

    22. 9. 2007 15:03

    Je to dobrota. Dělám ho léta a pořád jsme se ho nepřejedli.

  • Di
    Di |

    17. 9. 2007 19:49

    Maximálně 2 dl. Záleží na tom, jak moc křen pálí a co snesete.

  • lenka
    lenka |

    9. 9. 2007 15:46

    Śálek o jakém obsahu?Děkuji

  • Naďa
    Naďa |

    16. 5. 2005 11:34

    Tenhle recept znám nikoliv z Frekvence,ale od mé babičky.Je sice ve větším množství, (dělám ho vždycky na zimu ze dvou dávek)ale je to taková dobrota,že ani celou zimu nevydrží .Dám ho sem jako !Zelí s křenem".Zdravím...

  • Eva Miková
    Eva Miková |

    14. 5. 2005 20:32

    Můžu doporučit,je to skvělá lahůdka i vitaminová bomba zároveň.