Vařená vinná klobása s křenem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle počtu strávníků:
    • vinná klobása
    • strouhaný křen
    • hořčice
    • červená řepa -vařená
    • mletá paprika -pálivá
    • režná nit nebo kuchyňská

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Klobásu vždy asi po 6 cm pevně stáhneme režnou nití tak, aby vznikla řada malých párečků. V hrnci zahřejeme vodu na cca 80°C (nesmí se vařit, aby střívka nepopraskala), vložíme do ní převázanou klobásu a zvolna ,,vaříme,, asi 10 mniut, dokud klobása nevyplave na hladinu. Pak jí vyjmeme, rozdělíme na porce (aby každý dostal několik párečků) a ještě horkou maličko posypeme pálivou paprikou. Podáváme s nastrouhaným křenem, hořčicí dle chuti, strouhaným křenem s řípou (můžeme dochutit octem, cukrem, solí). Nejlepší přílohou je čerstvý chléb.
Zařazení: Maso Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Mirka
    Mirka |

    1. 1. 2014 15:07

    O vařené klobáse jsem už slyšela. Zkusila jsem včera udělat k večeři společně s uzeným kolenem a to nakonec zbylo a ikdyž jsem tomu moc nevěřila, tak byla klobása fakt supr a měla taky jinou chuť než osmažená a nebyla tak tučná. Uzené jsem dneska dala do čočkovky, byla taky supr.