Autor:

Mrkvová polévka II.

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vývar 1 l
Mrkev 250 g
Hrášek 100 g
Máslo 40 g
Hladká mouka 20 g
Smetana 1 dl
Žloutek 1 ks
Sůl  
Vegeta
nebo Masox
 

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Mrkev jemně nastrouháme a společně s hráškem podusíme na 10 g másla. Ze zbytku másla uděláme s moukou světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a vaříme 5 minut. Potom přidáme podušenou mrkev s hráškem a necháme přejít varem. Před koncem přidáme smetanu rozmíchanou se žloutkem, dosolíme a dochutíme vegetou nebo masoxem. Na talíři zdobíme sekanou petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Jak správně naporcovat drůbež? Články z

Komentáře k receptu: Mrkvová polévka II.

Komentáře

  1. Lada P.   03.08.2010 | 18:05 | reagovat |

    úžasné děkuju za typ

  2. marti   14.09.2005 | 11:08 | reagovat |

    Polévka je vynikající! Ještě nám trochu zůstalo na dnešek, tak už se na ní těším :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje! Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje!
Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění! Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění!
Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy? Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web